Не пропустіть момент догляду, коли почали зав’язуватись качани капусти

0
Капуста
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У капусти починають зав’язуватись качани. Радісний для городників момент, але головне не пропустити його та зробити все необхідне для їх подальшого розвитку та росту. Розетка з одним листям чи рихлі качани — результат або неякісного насіння, або недостатнього догляду. Як цього уникнути, читайте у цій статті.

Увага на добрива

Капусті потрібна достатня кількість мінеральних добрив. Зверніть увагу на ті, в яких є високий рівень фосфору.

Для підкормки добре підійте деревна зола (попіл). Є два варіанти приготування. Перший — на 10 л води беруть 1 л золи. Засіб має постояти 3 години. На одну капусту розхід 2 л.

Другий варіант підкормки — на відро води беруть 1 ст. попілу та 50 г суперфосфату. Розводять все до однорідної консистенції. На одну капусту розхід добрива — 0,5 л.

Азотну підкормку роблять двічі. Перший раз через 15 днів після висадки розсади, а другий — через 14 днів після першої. Можна використовувати аміачну селітру або мочевину.

Полив

Це один з ключових моментів. Капуста дуже любить воду. Оптимальна температура для розвитку качанів — від +16 до +20 °C. Якщо вище, капуста завмирає. При сухій погоді потрібно рясно поливати. На 1 кв.м. потрібно 20-30 л води. У спекотну погоду робіть капусті дощ. Кропіть її холодною водою двічі на тиждень. Полив має бути регулярний, але не заливайте, щоб корінь загнив.

Капуста досить вибаглива до уваги. Її потрібно уважно доглядати. Якщо все робити правильно та будуть сприятливі погодні умови, качани обов’язково зав’яжуться. І у вас буде щедрий врожай капусти!

попередня статтяЯк виправити помилки при смаженні м’яса, щоб воно не було жорстким
наступна статтяТри способи висушити петрушку на зиму
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я