...
ГоловнаКулінаріяЯк приготувати на зиму вітамінний малиновий сік

Як приготувати на зиму вітамінний малиновий сік

Підпишіться на нас:

Смак малини ні з чим не сплутати. Якщо закрити очі та зробити ковток, думками одразу опиняєшся у сонячному літі. Взимку так приємно мати змогу ще раз відчути цей яскравий ягідний смак. А ще малиновий сік надзвичайно корисний.

Як приготувати

Чим більше ягід у вас буде, тим більше цінного продукту вийде наприкінці. Промийте малину під проточною водою. Нехай зайва волога стече.

У каструлі або великій мисці потрібно розім’яти ягоди. Для кращого соковиділення масу рекомендується трохи проварити. Зробіть більший вогонь, дочекайтесь появи пару, зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою та дайте їй вистигнути протягом 30 хвилин. Коли малинова маса охолола, сік потрібно процідити через декілька шарів марлі.

На наступному етапі потрібно виміряти, скільки саме получилось соку. Це потрібно для дотримання пропорцій відповідно до інших компонентів. На 1 л води треба 250 г води та 100 г цукру.

Коли інгредієнти всі додані, каструлю повертають на плиту, щоб знов довести сік до температури кипіння. Перевірте, щоб цукор розійшовся, і продовжуйте варити 3-5 хв.

Банки потрібно заздалегідь простерилізувати. Сік розливають, закривають кришками та лишають для рівномірного охолодження під теплим рушником або покривалом. Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...