Дієта Нігми Таліб: які продукти приводять до старіння обличчя

0
Дієта Нігми Таліб: які продукти старять обличчя
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Відомка лікарка-натуропат з Лондона Нігма Таліб упевнена, що шкіра кожної людини — дзеркало його харчових звичок: все, що ми їмо і усе, чим зловживаємо, одразу залишає свій слід на нашому обличчі. Як визначити, від яких продуктів краще відмовитись і звідки у вас зморшки і мішки під очима – читайте далі ц нашій статті про  дослідження популярної дієти.

Якщо в мене раптом з’являється прищик на обличчі, мені зазвичай кажуть: “Нічого страшного, на зйомках візажисти замаскують його, і ніхто нічого не помітить”. І це, безумовно так, професійний макіяж вміє творити чудеса. Але виглядати бездоганно я хочу і коли проводжу час із сім’єю, і на романтичній вечері з коханим. Тому я дуже уважно підходжу до догляду за своєю шкірою і їжджу в Лондон на консультації до Нігми Таліб», — ділиться своїм секретом краси Роузі Хантінгтон-Уайтлі.

Ангел Victoria’s Secret, дизайнер Стелла МакКартні, актриси Кейт Босуорт і Пенелопа Крус і ще десятки голлівудських знаменитостей – всіх їх об’єднує ніщо інше, як лебедина відданість дерматологу Нігмі Таліб, чия книга про взаємозв’язок харчування і старіння шкіри з’явилася й у США в 2016 році. Її система діагностики харчових звичок та складання персональної дієти на основі отриманих даних сьогодні стала хітом.

На відміну від інших численних дієт, система харчування Таліб – це не тернистий шлях до стрункості, але пряма дорога до чистої шкіри. За допомогою аналізу харчування та роботи шлунково-кишкового тракту, ви отримуєте меню з продуктів, які завдають шкоди саме вашій шкірі.

“Коли пацієнт заходить до моєї клініки, по одному погляду на обличчя людини я можу сказати, що за продукти він їсть, чим зловживає”, – прямо заявляє Нігма, яка за її власним визнанням часто, без будь-якого наміру читає обличчя перехожих.

Ось уже більше десяти років Нігма Таліб досліджує проблеми старіння шкіри: як і чому з’являються зморшки, як виходить, що в одних раніше старіють очі, а в інших лоб, чому хтось ніяк не може позбутися пігментних плям на підборідді, а хтось бореться з безпричинним висипом на щоках. Проаналізувавши сотні випадків, дерматолог виявила чотири основні типи старіння шкіри та зробила важливі висновки. Кожен із випадків – це наслідок неправильної дієти та непомірного вживання їжі. Свої закони харчування та інструкцію із застосування Таліб виклала у книзі “Reverse the Signs of Ageing: The Revolutionary Inside-Out Plan to Glowing, Youthful Skin”.

Основа теорії Таліб не нова: кожен організм старіє по-своєму. Більш-менш оригінальним вважається її підхід, у якому лікар виділила чотири основні групи «алергенів» молодості. «Можливо, у вас є невідома вам непереносимість або ви їсте більше їжі, ніж ваш організм можеа переварити, важливо, що будь-які проблеми з травленням викликають цілу низку хімічних та гормональних змін, які прискорюють процес старіння внутрішньо та зовні, а результати найшвидше проявляються на обличчі», – стверджує Таліб.

На її думку, існує чотири категорії продуктів харчування, які завдають особливої ​​шкоди організму: глютеновмістна, молочна, цукор та алкоголь. Кожна з них впливає на вашу зовнішність. Особливо, якщо ви любите зловживати цією нестерпною четвіркою, яку Нігма називає «стресовою групою».

Нігма Таліб із Фрідою Пінто, грудень 2016
Нігма Таліб із Фрідою Пінто, грудень 2016

Реакція кожної людини на ту чи іншу групу може бути різною: в когось шкіра сильніше схильна до реакції на молоко, а когось більше страждає від алкоголю. Залежно від цього вас визначають в одну з чотирьох категорій і дають відповідні вказівки, які допоможуть продовжити молодість, красу та сяйво шкіри.

попередня статтяЧим “загрожує” фраза “ніхто нікому нічого не винен” в вашому житті
наступна статтяКейт Міддлтон продемонструвала незвичну “ретро-блузку” від дизайнера Ральфа Лорена
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я