Як зробити заготівлі на зиму без цукру, які підійдуть для діабетиків

0
Смачне малинове варення зі збереженими вітамінами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Діабет обмежує харчування, але його можна перехитрити. Потрібно лише знайти рецепти, які у цьому допоможуть. Особливо актуальне це питання в другій половині літа, коли фрукти, овочі та ягоди так і просяться в заготівлі на зиму, але більшість рецептів не підходять людям, які страждають на цукровий діабет.

Подробиці

Пропонуємо вашій увазі кілька кращих варіантів популярних заготовок, але без цукру.

Швидке варення

Змішайте в каструлі по 200 г червоної та чорної смородини, додайте 15 г підсолоджувача та проваріть 10 -15 хвилин. Розм’якшені ягоди можна збити блендером, тоді консистенція вийде однорідною. Проваріть ще 5 хв. Закрийте як звичайне варення.

Майже без варіння

Цей рецепт ще простіше попереднього. У каструлю необхідно всипати 1 кг ягід, влити 100 мл води та поставити на мінімальний вогонь. У міру прогрівання на повільному вогні, вміст каструлі слід помішувати. Варити дового не треба. Достатньо дочекатися закипання, розлити стерильними банками і закатати.

Вишня як свіжа

Пропонуємо заготовити вишню для зими таким чином, щоб вона зберегла свій природний смак.

Необхідно чисті ягоди розкласти в літрові банки, залити окропом і, накривши кришками, залишити на 20-30 хвилин під теплою ковдрою або пледом, щоб прогрілися. Потім воду злити, закип’ятити та знову залити вишні. Закатати і знову укутати до остигання.

Взимку такі ягоди просто знахідка. Їх можна їсти просто так, додавати у випічку, варити компоти і киселі.

Лечо

Півтора-два кілограми помідор пропустіть через соковитискач для отримання томатного соку.

На рослинному маслі обсмажте велику морквину, натерту на тертці для корейської моркви.

До моркви додайте 5-7 болгарських перчин, нарізаних невеликими шматочками. Посоліть до смаку, додайте трохи томатного соку і тушкуйте 5-7 хвилин.

Додайте в каструлю томатний сік, що залишився, щоб він покривав перець з морквою і тушкуйте під кришкою півгодини.

Розлийте по банкам, закатайте. Банки та кришки повинні бути стерильними.

Огірки з помідорами

На дно трилітрової банки помістіть 2-3 парасольки кропу, кілька зубчиків часнику, чорний і запашний перець горошком. Заповніть по плічка банки огірками і помідорами. Залийте окропом і залиште на 25 хвилин, прикривши кришкою і вкутавши ковдрою.

Потім злийте воду та приготуйте маринад. На 1 літр води треба взяти по 1 ст. л. солі та лимонного соку, а також 3 таблетки стевії. Прокип’ятіть маринад 2-3 хвилини, залийте банки і закатайте. Зберігайте у підвалі чи холодильнику.

попередня статтяПростий та ефективний спосіб зберігання моркви: урожай лежить до самої весни
наступна статтяЯк приготувати смачніші за fast-food кабачкові сендвічі з сиром та зеленню
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я