...
ГоловнаКулінаріяСекретний інгредієнт вишневого варення для ще кращого смаку та аромату

Секретний інгредієнт вишневого варення для ще кращого смаку та аромату

Підпишіться на нас:

Варення з вишні до чаю та млинців — смакота, яка має бути в домі кожної господині. Серед солодкої консервації воно є одним із найпопулярніших. Якщо ви ще не пробували, тоді маєте шанс з першого разу приготувати ідеальне у всіх відношення вишневе варення. Завдяки одному секретному інгредієнту воно стане неперевершеним. Всі будуть питати у вас рецепт.

Інгредієнти для варення з вишні

Можна варити з кісточками чи без кісточок. Дехто вбачає у них особливу насолоду. Зверніть увагу, що з кісточками тривалість зберігання суттєво скорочується — до одного року. У них міститься синильна кислота, вживання якої вважається небезпечним для здоров’я. Отож, краще витрати трохи часу та вибрати всі кісточки з ягід. Для варення вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1 кг вишні;
  • 1,2 кг цукру;
  • 1 ст. води.

Перший варіант приготування

Найперше потрібно знайти спеціальний посуд. Добре, якщо у вас є мідний таз. На крайній випадок нехай буде емальований. Викладіть в таз вишні без кісточок та додайте цукор. Лишіть стояти їх так на пару годин, щоб виділилось багато соку.

Потім треба долити воду, поставити на повільний вогонь. Дочекайтесь, щоб цукор розчинився. Масу треба періодично помішувати та довести до кипіння вже на більшому вогні. Зняти з плити та дати повністю вистигнути.Таким самим чином потрібно ще двічі довести до кипіння. Лишається тільки розлити варення по чистим сухим банкам та закатати кришками. Переверніть банки, вкрийте теплим товстим рушником та чекайте рівномірного вистигання.

Другий варіант приготування

Для другого способу із секретним інгредієнтом налийте у каструлю 150 мл води та додайте 5 вишневих листочків. Доведіть до кипіння, проваріть протягом 15 хвилин. Відвар буде інтенсивно пахнути листям, але для збереження його концентрованого аромату потрібно, щоб він постояв під кришкою протягом 5-7 годин.

На другому етапі готують сироп. Для цього з відвару дістають листя, всипають цукор та варять 15 хвилин. Коли сироп готовий, у цей же посуд додають вишню і ще 3-5 вишневих листя. Для того, щоб інгредієнти обмінялись між собою смаками та ароматами, потрібно 10-12 хвилин на вогні із періодичним помішуванням. А тепер можна розкласти варення по банках та щільно закрити кришками. Якщо ви ще не пробували такий цікавий рецепт із додаванням листя, спробуйте. Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...