...
ГоловнаКулінаріяЯк приготувати ізюм з чорноплідної горобини: корисні ласощі на зиму

Як приготувати ізюм з чорноплідної горобини: корисні ласощі на зиму

Підпишіться на нас:

Чорноплідна горобина (аронія) зовсім несправедливо ігнорується багатьма людьми. Навіть дачники часто мають її на ділянці, але нічого з нею роблять. Аронія — дуже корисна ягода для здоров’я, допомагаючи зміцнювати імунітет, нормалізувати холестерин в крові та рівень цукру. Чорноплідна горобина має безліч плюсів, але смак подобається не всім. Він солодкуватий і одночасно досить терпкий. Спробуйте приготувати ізюм з чорноплідної горобини, як оригінальне доповнення до випічки, компотів, ласощів. Ви точно зміните про неї свою думку.

Класичний рецепт без духовки

Він є простий і швидкий. Вам знадобляться чисті та перебрані ягоди. Зверніть увагу, сухі, пошкоджені екземпляри треба забрати. Якщо є ягоди червоного кольору (повністю або частково), їх теж потрібно виключити із загальної маси. Після сушіння вони можуть давати неприємний гіркий присмак. Отже, для рецепту вам знадобиться:

  • 1,5 кг ягід чорноплідної горобини;
  • 20 г лимонної кислоти;
  • 1 кг цукру;
  • 0,5 л простої води.

Як приготувати ізюм

Для початку ягоди треба помити під проточною водою та дати зайвій воді стекти. На наступному етапі варять сироп. Візьміть велику ємність, щоб потім туди можна було викласти ягоди.

Для сиропу потрібні вода і цукор. Суміш прогрівають на вогні до повного розчинення інгредієнтів. Потім до неї додають лимонну кислоту. Сироп має закипіти, після чого закладають горобину. Ягоди треба проварити на повільному вогні 30 хвилин, обережно помішуючи їх. Після варіння сироп зливають. Він получається дуже ароматним. Його можна використовувати при приготування десертів.

На наступному етапі горобину розкладають тонким шаром та дають підсохнути. Чим тепліше в приміщенні, тим швидше буде готовий ізюм. Зазвичай потрібно від 1 до 3 днів.

З таким рецептом ізюм з чорноплідної горобини виходить солодкий та дуже смачний. Спробуйте приготувати. Ви будете вражені, наскільки це просто та корисно.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...