Як правильно варити яйця, щоб вони легко чистилися

0
Як правильно варити яйця, щоб вони легко чистилися
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Варіння курячих яєць здається дуже простим завданням, проте багато хто стикається з тим, що вони погано чистяться. Цей неприємний момент пов’язаний з порушенням важливих правил приготування. Через це вони важко піддаються чищенню.

Як правильно варити яйця, щоб вони легко чистилися: 3 головні секрети

Візьміть на замітку наступні 3 правила:

  • Температура. Не треба варити яйця, які ще хвилину тому стояли у холодильнику. Продукту не підуть на користь різкі перепади температур. Варто спочатку дочекатися, поки вони не стануть кімнатної температури й після цього можна приступати до варіння.
  • Час та місткість. Яйця повинні почуватися вільно, тому вибирайте каструлю якмога більше по розміру. Воду не забуваємо посолити. Щоб приготувати звичайні яйця для сніданку, варто зачекати 8 хвилин. Для салату варто збільшити час витримки на 2 хвилини.
  • Холодна вода. Після готовності яйця варто покласти в окрему місткість із холодною водою: це значно полегшить вам процес очищення.

До речі, мало хто знає про те, що найкориснішими для здоров’я є яйця, приготовані не круто. Для повної готовності їм варто залишити лише 4 хвилини.

попередня статтяЯк швидко приготувати тертий пиріг з кисломолочним сиром
наступна статтяДосвідчені городники розповіли, що робити, якщо в вересні буряк ще дрібний
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я