Стало відомо, чому китайці п’ють гарячу воду

0
Стало відомо, чому китайці п'ють гарячу воду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У Китаї давно вважають, що вживання гарячої води – одна з основних складових міцного здоров’я. Її п’ють повсюдно усі жителі Піднебесної. У чому ж реальна користь такої звички? І чи варто її перейняти?

Жителі Китаю завжди славилися завидним довголіттям, а все тому, що їм відомий секрет підтримки здоров’я. Однією з головних його складових, на думку китайців, є регулярне вживання гарячої води. Разом із лікарем-дієтологом, нутриціологом та спеціалістом з антивікової медицини Інною Кононенко вирішили розібратися, що думає медицина з цього приводу.

Чому вживати воду так важливо

Усі ми давно знаємо, що людина на 60% складається з води. Лімфа складається з води на 98% і є своєрідною «каналізацією» організму. Якщо в нього надходить недостатньо води, шлаки просто перестають виводитися і починають засмічувати організм. Кров складається з води на 98%, м’язи – на 75%, кістки – на 25%. Висновок напрошується сам собою: всі системи організму так чи інакше складаються з води. Саме тому вкрай важливо дотримуватися водного балансу, пити достатню кількість хорошої чистої води. Потреба у воді у дорослої людини на добу становить 2-3 літри (залежно від зростання, ваги, стану здоров’я тощо).

Не менш важливо знати, яку воду пити, коли і якої температури

Корисні звички використовують всі повсюди, тому у багатьох громадських місцях можна зустріти бойлери з кип’яченою водою, яку може пити будь-хто.

Вода сама по собі займає особливе місце у повсякденному житті Піднебесної. Її мешканці люблять приймати різні ванни, пити чаї та гарячу воду, робити гарячі компреси та ванни для ніг та багато іншого.

Навіщо пити гарячу воду

Гаряча вода прискорює метаболізм і покращує виділення соків шлунка та підшлункової залози, відходження жовчі, тобто запускає роботу шлунково-кишкового тракту. Використовуючи гарячу воду, ви сприяєте виведенню з організму токсинів та шкідливих речовин, а це, у свою чергу, допомагає організму довше підтримувати в нормі свої функції, бути молодим та здоровим.

У Китаї вірять, що більшість хвороб пов’язані виключно з переохолодженням. Тому будь-яку застуду вони починають лікувати з пиття простої гарячої води. Вживання теплої рідини дійсно позитивно позначається на стані респіраторної системи організму людини та сприяє більш швидкому виведенню слизу та мокротиння. Плюс до цього, при сильній застуді підвищується температура, і тіло починає виділяти піт, а пиття гарячої води швидко заповнює втрату водного балансу в організмі.

Ще однією корисною властивістю гарячої води є те, що вона допомагає швидше позбутися перевтоми та стану стресу. Якщо вживання гарячої води поєднати з водними процедурами, організм прийде в норму значно швидше. Гарячі ванни допомагають у боротьбі з тривожністю та безсонням. Пояснюється це досить просто: за рахунок зігрівального ефекту судини розширюються, кров’яний тиск підвищується, і мозок починає отримувати більше кисню, що дуже корисно для втомленого організму.

Крім того, вживання гарячої води допомагає зміцнити імунну систему організму і збільшити опірність організму хворобам і вірусам.

Як правильно пити гарячу воду?

Починайте ранок зі склянки гарячої води. Саме гаряча вода допоможе запустити не лише ваш шлунок, а й організм загалом. Вода має бути правильної температури (40-60 градусів). Краще пити лужну воду, тобто із pH 8,8-9,2.

Якщо вода лужна, це буде вказано на етикетці. Також є прилади, що роблять воду лужною. При цьому важливо не кип’ятити воду для приготування гарячих напоїв, а просто нагрівати її – так вода не втратить кисню та інші гази, які є в її складі.

Як привчити себе пити воду?

Якщо ви ще не виробили звичку випивати свою норму води, почніть привчати свій організм до води поступово. Щодня додайте по 50-100 мл води, доки не звикнете. Важлива порада – не пийте відразу багато води. Випиті за один раз пів літра води не принесуть потрібної користі – заповнюйте водний баланс організму поступово, невеликими ковтками.

Якщо ви схильні до набряків, припиняйте пити воду після 19 годин. Основну кількість води ви повинні випивати у першій половині дня. Китайці вірять, що саме вживання гарячої води допомагає їм виглядати значно молодше за представників інших країн.

попередня статтяСтало відомо, чим завершився експеримент з дотриманням дієти і її відсутністю
наступна статтяДженніфер Еністон прокоментувала чутки про її вагітність
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я