Що зробити з яблуками перед сушінням, щоб у них не завелися жучки та черв’ячки

0
Що зробити з яблуками перед сушінням, щоб у них не завелися жучки та черв'ячки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо яблучні компоти, джеми та варення вже заповнили полиці льоху, саме час насушити яблук на зиму.

Щоб заготовити сухофрукти, досвідчені господині радять вибирати зіпсовані плоди, на яких присутні червоточини та інші дефекти, адже в процесі приготування подібні недоліки вирізаються та видаляються.

Отже, яблука слід помити, видалити серцевину та усі пошкоджені ділянки, після чого нарізати на шматочки, товщина яких становить приблизно 1 см.

Тепер про головне: щоб у процесі зберігання висушених яблук у них не завелися комахи, яблука потрібно обробити особливим чином.

Для цього їх необхідно помістити в сольовий розчин – для його приготування слід розчинити 100 г солі у 10 літрах води.

Крім того, що подібні дії убережуть запаси від ураження черв’яками та жучками, після сушіння яблука не втратять свій світлий колір.

Зберігати сухофрукти варто у звичайних скляних банках, прикритих кришками.

Якщо ви забули помістити часточки фруктів у воду з сіллю, уникнути появи шкідників допоможе інший простий трюк – просто покладіть поверх покладених у банку яблук ватяний диск, змочений у спирті.

попередня статтяЯк силові тренування продовжують термін активного життя: 5 доведених ефектів
наступна статтяЯк безболісно вийняти скабку: спосіб, який підійде навіть дитині
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я