...
ГоловнаЛайфстайлЯку рослину посадити замість лимону, в складі якої в десять разів більше...

Яку рослину посадити замість лимону, в складі якої в десять разів більше вітаміну С

Підпишіться на нас:

Актинідія коломікта — невідома багатьом рослина із смачними та солодкими плодами. Запах кожного сорту відрізняється — він може бути як суничним, так і ананасовим, медовим чи вершковим.

Особливості актинідії коломікта

В 100 грамах плодів цієї дивовижної рослини міститься від 1400 до 2000 мг вітаміну С. Це в 20 разів більше, ніж в лимоні чи в кизилі.

Актинідія відрізняється морозостійкістю, тому вона добре переносить холодні пори року та перепади температур.

Ця рослина має декоративну перевагу, адже є ліаною. Вона може стати прикрасою для дачної ділянки, саду, прибудинкової території. Актинідія гарно росте на арках, альтанках та просто на парканах.

Особливості вирощування

Садженець актинідії починає плодоносити на третій рік після висаджування. Але важливий нюанс, про який треба знати. Плоди з’являться тільки при умові, що буде рости чоловіча рослина та 5-6 жіночих.

Висаджують рослини на початку травня. Зверніть увагу на ґрунт. Для росту та розвитку не підходить лужна середа. Ґрунт має бути легкий із слабокислою або кислою реакцією, добре зволожений та багатий на гумус.

Рослини мають бути висаджені на відстані від 1,5 до 2,5 метрів одна від одної. Перший час молоді актинідії потрібно захищати від сонця. Не забудьте, що відразу треба попіклуватись про монтаж опори, по якій ліана зможе підніматись.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...