В Тасманії зявилася “чорна скринька Землі”

0
Чорна скринька Землі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

“Чорні скриньки” зберігаються в літаках, і вони відстежують все, що відбувається з кораблем у разі аварії. Дослідники хочуть мати подібний пристрій для нашої планети, оскільки загроза зміни клімату зростає. Тасманія була обрана для розміщення “чорної скриньки світу”.

Подробиці

Пристрій, який буде розташовуватися на західному узбережжі Тасманії, представляє собою великий сталевий моноліт, який буде зберігати з Інтернету матеріали, пов’язані зі зміною клімату.

За даними телеканалу ABC, чорна скринька збиратиме дані по «температурі землі та моря, закислення океану, атмосферному CO2, вимиранням видів, змінах у землекористуванні, а також такі речі, як населення, військові витрати та споживання енергії».

Також будуть зібрані «контекстуальні дані», як-от заголовки статей та публікації в соціальних мережах, які обговорюють зміну клімату.

Ідея проекту полягає в тому, щоб якщо наша цивілізація в кінцевому підсумку буде зруйнована і знищена зміною клімату, в цьому “контейнері” будуть ще довго зберігатися всі записи про те, що відбувалося.

“Чорна скринька” заповнена массивами накопичувачів, які отримуватимуть живлення від сонячних панелей на даху. Коли сонце не світить – включаються батареї, які забезпечать резервне живлення.

Чорна скринька Землі

Джим Кертіс з Clemenger BBDO сказав, що це інструмент розроблений, щоб пережити всіх:

«Ідея полягає в тому, щоб притягнути лідерів різних країн до відповідальності – адже їхні дії чи бездіяльність зафіксовані. Якщо Земля “вимре” в результаті зміни клімату, цей непорушний записуючий пристрій буде слугувати жорсткою памяткою для тих, хто залишиться», – каже пан Кертіс.

Очікується, що споруда буде побудована десь наступного року, однак пристрої, які будуть зберігати всю інформацію, вже почали запис.

Тасманія випередила такі країни, як Мальта, Норвегія та Катар, щоб розмістити чорну скриньку Землі, однак розробники цього епічного інструменту все ще продумують один великий важливий аспект. Якщо інопланетяни все-таки прийдуть до нас після того, як ми були знищені, або групі людей вдасться пережити апокаліпсис, спричинений зміною клімату, як вони будуть розуміти і дивитися на дані, що зберігаються всередині:

«Це [питання], над яким ми все ще працюємо», — сказали вони. «Неможливо передбачити, хто чи що знайде [це]. Але можна припустити, що це не принесе ніякої користі, якщо це не буде виявлено кимось або чимось… зі здатністю зрозуміти та інтерпретувати основний символізм».

попередня стаття“З 65 до 52 кг”: Сальма Хайєк поділилася “ефективним рецептом схуднення”
наступна статтяРобітник маяка показав “вражаючу силу” шторму “Барра”
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я