Чим підгодувати полуницю восени у вересні, щоб ягід наступного року було багато, а кущі не вимерзли

Підпишись на нас:

Найголовнішим підживленням полуниці після плодоношення варто визнати осінню, що здійснюється безпосередньо у вересні. В даний період додаткове живлення та полив стають запорукою гарного майбутнього врожаю. Також підживлення живить кущ загалом, щоб він міг пережити зиму.

Хорошим осіннім підживленням полуниці вважається настій коров’яку або зелене добриво. Таке підживлення спровокує активне зростання зелені, яка в зимовий період прикриватиме рослину і стане для неї своєрідним снігоутримувачем. У результаті розетки не вимерзнуть взимку. Крім іншого, ці настої містять величезну кількість макро та мікро елементів. Речовини сприяють зміцненню кореневої системи та самого куща.

Для підживлення потрібно настояти близько 1 тижня 2 кг коров’яку в десятилітровому відрі води. Потім до отриманих двох літрів настою додається ще 10 літрів води. Полив готовою сумішшю проводиться під корінь, близько 2 літрів за кожен кущ. Коров’як можна замінити схожими за властивостями компонентами: кінський гній або пташиний послід. Слід запам’ятати, що таке добриво можна давати полуниці не пізніше за вересень.

Якщо ви бажаєте на майбутній рік отримати багатий урожай ягід, то кущам ще знадобиться калій та фосфор. З цією метою можна застосувати будь-яке комплексне осіннє добриво. Але бажано підгодувати суперфосфатом чи сульфатом калію. Для цього у десятилітровому відрі води розводять 1 ст. сульфату калію. Добриво наливають під корінь по одному літру.

Суперфосфат додається у сухому вигляді під кожен кущ у кількості однієї чайної ложки. Калій та фосфор відповідають за стійкість рослини до зимівлі та майбутній урожай. Склад для піжживлення кущів готується просто і не займає багато часу. Таке підживлення допоможе отримати на наступний рік рясний урожай великих та солодких ягід.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чим підживити моркву: добрива для моркви під ногами

Морква, як і кожна посаджена городня культура, потребує підживлення....

Як правильно варити яйця, щоб не потріскалис

Якщо в якомусь рецепті потрібні цілі варені яйця, то...

Корисна порада, як вигнати мух із квартири

З кожним днем надворі стає все тепліше. І можна...

Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона...

Яких помилок допускаються городники під час поливу

Поливання насаджень – необхідна дія, особливо влітку. Але неправильним...

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....