...
ГоловнаЛайфстайлКоли садити гіацинти восени: поради досвідчених садівників

Коли садити гіацинти восени: поради досвідчених садівників

Підпишіться на нас:

Гіацинти можуть порадувати садівників ніжним цвітінням з великою кількість кольорів і тривалістю цього процессу. Але все залежить від того, коли були посаджені гіацинти восени.

Особливості осінньої посадки

Рослини потребують щорічної зміни місця. В іншому випадку їхнє цвітіння поступово слабшає. Процес посадки гіацинтів складається з наступних етапів:

  1. Підготовка ґрунту. Спочатку необхідно перекопати клумбу. Якщо на ділянці занадто щільний грунт, його попередньо потрібно розпушити і додати трохи піску з торфом. Після цього клумбу накривають плівкою.
  2. Вибір відповідного сорту гіацинтів. Для осінньої посадки рекомендується вибирати цибулини розмір яких становить 4-6 сантиметрів. На цибулинах не повинно бути пошкоджень. Від дрібних екземплярів краще відмовитись, тому що вони не порадують рясним цвітінням.
  3. Підготовка до посадки. Попередньо цибулини необхідно замочити у розчині марганцівки на 30 хвилин. При необхідності розчин можна замінити на фунгіцид.
  4. Осіння посадка у ґрунт. Спочатку необхідно намітити рядки. Оптимальна відстань між рядами має становити щонайменше 25 сантиметрів. Глибина посадки відрізняється залежно від розміру цибулини.

Деякі квіткарі рекомендують покласти на дно лунок дренаж із піску та попелу. За допомогою попелу можна захистити квіти від різних недуг. Товщина дренажу має перевищувати 5 сантиметрів. Відстань між цибулинами має бути не менше ніж 15 сантиметрів. У суху погоду рекомендується полити посадки.

Коли садити гіацинти

Вибір відповідного періоду для посадки залежить від кліматичних умов. Досвідчені квітникарі рекомендують висаджувати гіацинти у теплий період осені. Здійснювати посадку краще наприкінці вересня чи на початку жовтня.

Ранні посадки можуть негативно позначитися на цвітінні. Якщо посадку буде відкладено на кілька тижнів, то в цьому немає нічого страшного. Але це можна припустити лише тоді, коли очікується тепла осінь.

Щоб закріпитися на новому місці, цибулинкам знадобиться місяць. Якщо морози настали раніше за цей термін, то клумбу краще накрити листям, тому що в іншому випадку гіацинти замерзнуть. Терміни посадки різняться залежно від регіону. Також квітникарі повинні враховувати погодні умови.

Які труднощі можуть виникнути восени

У процесі посадки гіацинтів обов’язково потрібно дотримуватись рекомендованих термінів. Якщо цього не зробити, можна зіткнутися з труднощами. Весняні посадки не дадуть цвітіння в перший рік зростання, тому краще садити квіти восени.

Рослина любить світло, тому не потрібно вибирати надто затінені ділянки. В іншому випадку гіацинти будуть цвісти мізерно. При цьому клумби обов’язково мають бути захищені від протягів.

Іноді цибулини починають гнити від підвищеної вологості. І тут необхідно збільшити висоту дренажу. Також можна спробувати зробити грядки із невеликим нахилом. Занадто ранні терміни посадки гіацинтів призводять до того, що квітки повільно розвиваються.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...