Гірчиця від шкідників на городі: особливості застосування

Дата:

Поширь:

Існують прості домашні способи, за допомогою яких можна зберегти сад та город. Одним із таких прийомів є використання гірчиці. Вона коштує копійки, але при цьому є високоефективним засобом у боротьбі з шкідниками. Для її застосування знадобиться невелика кількість сировини та часу.

Знищення равликів та слимаків

Для їх усунення потрібно попередньо купити гірчичний порошок. Він продається в аптеках. Порошок насипають у борозди між грядками і область коренів. Щоб посилити ефект, до гірчичного порошку додають перець та попіл.

Готовий склад знищує слимаків і равликів, а також сприяє профілактиці їх повторного заселення.

Знищення гусениць та попелиці

Для цього порошок непридатний. Необхідно зробити розчин. Беруть 1 пакетик порошку гірчиці, заливають 100 мл теплої води. Готову рідину настояти протягом 8 годин. Після цього розчин перемішують з теплою водою у співвідношенні 1:1.

Додають 50 г господарського мила. Все інтенсивно перемішують та запилюють пагони.

Усунення колорадського жука

Беруть гірчичний порошок і розчиняють у 3 л води. Туди додають 120 мл 9% оцту. Розчин ретельно перемішують, обробляючи області появи комахи. Засіб знищує дорослих комах, а також їх личинки.

Усунення цибульної мухи

У 3-х л банці розчиняє воду і 100 г гірчичного порошку. Суміш ретельно перемішують, щоб не утворилося грудочок. Рідкістю поливають грядки, де знаходиться цибуля.

Засіб високоефективний, тому може подіяти, навіть якщо його використовувати лише 2 рази за сезон.

Використання як добрива

Порошок гірчиці виходить в результаті перемелення насіння. Якщо їх не обробляти, а засіяти між рядами овочів фруктів, утворюється ефект добрива.

Засіб сприяє як росту рослин, а й антисептичному ефекту. Тобто знижуватиметься ризик утворення бактеріальної та грибкової інфекції.

Ефект добрива пов’язаний із накопиченням у ґрунті фосфору, азоту, сірки, які виробляються в процесі зростання гірчиці.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Попередні статті

Цей простий метод допоможе позбутися мурах на городі та в саду: знадобиться всього один простий інгредієнт

Мурахи, які оселяються в саду та на городі, завдають шкоди фруктовим деревам, городині та квітам на клумбах. Поруч...

Курячі ковбаски з сиром по-домашньому з 5 інгредієнтів

Будемо відверті, але такі ковбаски просто неймовірна смакота. А ще в них немає жодних складних інгредієнтів чи консервантів,...

Як вберегти від птахів насіння городини, висіяне на грядках: дієві методи, які врятують урожай

Щоб птахи не клювали з грядок посаджене насіння огірків, кабачків, гарбузів та іншої городини, досвідчені господарі придумали багато...

Десерт без борошна, яєць та випікання: знадобиться лише 10 хвилин

Швидкі та смачні десерти — справжня знахідка. Спробуйте приготувати один з таких на основі йогурту. Трохи желатину та...