Рецепт турецького печива “П’ятихвилинка”

0
Рецепт турецького печива
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цікавий рецепт пісочного турецького печива. Готується воно дуже швидко, тому і назва «П’ятихвилинка». Пісочне тісто абсолютно не викликає складнощів у формуванні невеликих порційних виробів. Печиво виходить тришаровим, зовні воно хрумке, а всередині м’яке. Така домашня випічка стане найкращим частуванням до горнятка кави.

Складові:

  • Борошно – 270 р.
  • Масло вершкове – 130 г.
  • Сметана – 60 г.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор (в тісто) – 30 г.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор (для присипки) – 30 г.

Приготування:

Борошно просійте через сито разом із розпушувачем, змішайте із цукром. Вершкове масло за 30 хвилин до приготування дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’якшим. Наріжте його на шматочки, додайте в борошно і ретельно перемішайте руками, роблячи дрібну крихту.

Потім вбийте яйце і додайте густу сметану. Спочатку все перемішайте ложкою, потім руками замісіть густе тісто. Воно не повинно липнути до рук і бути м’яким. Його текстура дуже схожа на пісочне тісто.

Пергаментний папір трохи присипте борошном, викладіть тісто, потім розкачайте його качалкою в тонкий прямокутний пласт. Тісто присипте цукром по всій поверхні.

Одну сторону тіста складіть до половини, присипте її цукром. Потім накрийте другою половиною тіста.

Отриманий тришаровий прямокутник тіста розріжте вздовж на дві половини, а потім ріжте впоперек на тонкі порційні прямокутники.

Покладіть вироби на деко на відстані один від одного. Духовку заздалегідь прогрійте до 180 градусів, деко із заготовками встановіть на середній рівень. Печиво випікайте 15 хвилин.

Під час подачі готове печиво можна присипати цукровою пудрою.

попередня статтяГірчиця від шкідників на городі: особливості застосування
наступна статтяРецепт з цвітної капусти, який може стати вашою улюбленою стравою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я