Як приготувати ідеальну смажену картоплю: 5 секретів, які знають ресторанні кухарі

Смажена картопля домашнього приготування помітно відрізняється від поданого у ресторані за смаком, кольором та навіть зовнішнім виглядом.

Кухарі завжди готують страву, яка дивує своєю якістю.

Але і в домашніх умовах можна приготувати теж не менш смачну та апетитну смажену картоплю.

Які секрети для цього потрібно знати

Дотримуйтесь однакової форми

Якщо ви помітили, то в ресторанах подають картоплю, часточки якої виглядають максимально ідентичними. Це робиться не лише для краси.

Справа в тому, що однакова форма і розміри допомагають досягти рівномірного прожарювання. Тому завжди намагайтеся нарізати картоплю так, щоб розміри були ідентичними.

Замочуйте коренеплід у воді

Не всі господині люблять тривалу підготовку до приготування страви, але у випадку зі смаженою картоплею це необхідно. Якщо ви хочете отримати засмажені та смачні шматочки коренеплодів, то без попереднього замочування не обійтися.

Картоплю шаткують, миють і відправляють у глибоку миску з водою на 60 хвилин.

Після вказаного часу овоч потрібно ретельно висушити. Використовують для цієї мети паперовий рушник.

Смажте порційно

Хазяйки, як правило, люблять одразу приготувати величезну порцію картоплі для всієї родини. Однак таку страву навряд чи повною мірою можна назвати смаженою.

Більша частина картоплі вийде  наче тушкована.

Справа в тому, що для повноцінного обсмаження продукту потрібна велика кількість простору. Тому варто смажити або на двох сковорідках, або порційно.

Не економте на олії або смальці

Якщо ви хочете харчуватися тільки корисною їжею, то про смажену картоплю варто забути – ця страва до правильного харчування не має жодного стосунку. Якщо ви заощадите олію, то не зробите блюдо кориснішим, а лише погіршите якість продукту.

Тому варто вливати досить багато олії, щоб картопля в ній буквально варилася. Після обсмаження надлишок олії можна буде видалити паперовим рушником.

Смачнішою все ж таки вийде картопля, якщо обсмажити її на українському салі чи смальці!

Також варто пам’ятати, що часте помішування зіпсує блюдо, тому не зловживайте лопаткою.

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я