Що таке спіруліна і в чому її користь

0
Чим насправді корисна спіруліна
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Спіруліна — синьо-зелені водорості (або ціанобактерія) та одне з небагатьох рослинних джерел антиоксиданту фітоціаніну. Завдяки її дивовижним властивостям спіруліну часто називають суперфудом і рекомендують включати до раціону у вигляді біологічно активних добавок. Спіруліна багата натуральним білком, вітамінами групи B і Е, цинком, кальцієм, залізом , бета-каротином, амінокислотами та багатьма іншими корисними речовинами та мікроелементами. Такий склад благотворно впливає на обмінні процеси, зміцнює імунну систему, протидіє вільним радикалам та сприяє уповільненню процесу старіння організму.

Про користь для шкіри

Корисні властивості спіруліни не залишилися поза увагою провідних косметологічних компаній. Косметика на основі спіруліни сприяє вирівнюванню тону обличчя, очищенню та омолодження шкіри, а також підвищенню її еластичності. Спіруліна також чудовий засіб у боротьбі з акне. Спіруліна також багата на хлорофіл, який, як відомо, відмінно стимулює вироблення колагену.

Користь спіруліни для волосся

Спіруліна – натуральний та дієвий інгредієнт для догляду за волоссям. Завдяки її унікальному складу та властивостям, багата високозасвоюваним залізом спіруліна запобігає випаданню та покращує структуру волосся, захищаючи його від ламкості та пересушування. В спіруліні також містяться незамінні жирні кислоти GLA, також відомі як гамма-ліноленові кислоти, та біотин, які допомагають підтримувати здорову структуру волосся.

Як застосовувати спіруліну в домашньому догляді

Маски із спіруліни можна виготовляти самостійно в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться змішати спіруліну у вигляді таблеток або порошку з водою або іншими активними компонентами, наприклад, медом та йогуртом. Така живильна маска, що очищає, в цілому підійде для будь-якого типу шкіри, але особливо — для жирної та комбінованої шкіри.

попередня стаття8 ідей для розвитку творчого потенціалу
наступна статтяНазвані 5 продуктів, що сприяють жироспаленню
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я