...
ГоловнаКулінаріяСмажені зелені помідори – американська класика. Як приготувати

Смажені зелені помідори – американська класика. Як приготувати

Підпишіться на нас:

Ви спитаєте – як це жарити зелені помідори? Відповідаємо –  в паніровці: їх потрібно вмочити спочатку в муку, потім в сире яйце, потім в розмелені неглазуровані кукурудзяні пластівці. Помідори потрібно попередньо нарізати на кружечки товщиною 0,5 см. А паніровку підсолити та додати пряні трави та мелений чорний перець.

Ця страва стала особливо популярною після виходу в США однойменної художньої книги( Смажені зелені помідори в кафе “Зупинка” ). А взагалі смажені зелені томати – вже класика американської кухні.

Їх можна смажити і зовсім без паніровки – нарізайте на кружечки і смажте прямо на розпеченій сковороді з олією. Не забудьте посипати сіллю та меленим чорним перцем. Але в паніровці вони набагато смачніші.

Тим хто боїться соланіну, що міститься в зелених овочах роду пасльонових, варто знати, що його вміст там вкрай малий. Щоб отруїтися, потрібно з’їсти кілька кілограмів зелених томатів за один раз. А у невеликих дозах соланін навіть корисний – він покращує травлення. Тому не бійтеся і готуйте цю цікаву страву.

На смак такі помідори не всім сподобаються – багатьом здасться це незвичним, але є чимало любителів цього кисло-пряного смаку. Особливо якщо додати в панірування побільше пряних трав та меленого перцю.

Ще є спосіб смажити помідори в клярі(молоко+яйця+борошно), але вони вже не стануть такими хрусткими.

Спробуйте, раптом вам теж сподобаються смажені томати.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...