Міф чи реальність: чи можна схуднути за допомогою масажу

0
Міф чи реальність: чи можна схуднути за допомогою масажу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

З’ясовуємо, чи можна скинути вагу за допомогою лімфодренажного масажу (і скільки часу буде потрібно).

Одна з найчутливіших систем організму людини – лімфатична. Лімфа – це прозора рідина, що омиває всі клітини організму. Саме вона нейтралізує і допомагає виводити назовні всі шлаки, токсини та продукти розпаду, якими щодня ми волею та неволею поповнюємо своє тіло. З роками організм «втомлюється», а незбалансований раціон харчування, погана екологія, шкідливі звички та малорухливий спосіб життя сприяють уповільненню темпів руху лімфатичної рідини та порушення лімфотоку – частина «відходів» усе-таки осідає у лімфатичних протоках.

Після цього проблеми починають множитися в геометричній прогресії: просте небажання вставати вранці і звичні зміни в настрої змінюються безсонням, швидкою стомлюваністю і реальним погіршенням самопочуття. Звичайно, тут зайва вага, а також набряклість, ще більше сприяє підвищенню властивостей, в’ялість шкіри, швидко переходить в целюліт, хворий колір обличчя. Лікарі радять боротися із застоєм лімфи за допомогою лімфодренажного масажу, який приведе в тонус і тіло, і дух.

Навіщо він потрібен

У зв’язці показань до масажу «для схуднення» разом із зайвою вагою зазвичай зникають набряки та целюліт. Такий масаж також сприяє виведенню токсинів з організму, тобто вирішує існуючі проблеми і запобігає можливим, тому вважається потужним класичним засобом оздоровлення організму.

Що це таке

Лімфодренажний масаж виконується по ходу лімфатичних судин плавними рухами рук у напрямку знизу догори. Що відбувається? Тиск надає лімфі прискорення, завдяки чому вона все ж таки долає перешкоди, які їй не під силу в спокійному стані, і біжить далі, звільняючи клітини від токсичних відпочинків і насичуючи корисними речовинами. Простіше кажучи, лімфодренаж – потужний важіль, що допомагає перезапустити обмін речовин (ми пам’ятаємо, що він і є одним із найголовніших гарантів гарного самопочуття та світовідчуття). Техніка виконання масажу – ручна або апаратна – дає релаксуючий ефект такої сили, що можна заснути прямо на масажному столі – заспокійливий ефект чудово діє на нервову систему. Характер масажу при цьому досить щадний, і це пояснюється тим, що його завдання – м’яко впливати на судини, які потребують делікатного відношення.

Найчастіше рекомендується курс лімфодренажного масажу із 10-12 сеансів.

Після курсу можливе зниження головного болю (якщо вони були), відновлення імунітету, отримання заряду бадьорості і сил і, звичайно, підсумковий ефект схуднення, заради якого в першу чергу все і починається. Курс лімфодренажного масажу потрібно повторювати кожні 2-3 місяці, щоб відмінне самопочуття та квітучий зовнішній вигляд стали постійними супутниками життя. Масаж неймовірно корисний, але все ж таки є випадки, коли робити його не рекомендується – це вагітність, активні інфекції та пухлинні процеси в організмі, пошкодження шкірних покривів.

Де його робити

Робити масаж для схуднення своїми руками цілком реально – наприклад, медовий або кавовий лімфодренаж. У першому випадку на чисте тіло потрібно тонким шаром на проблемні зони нанести мед. Починайте поступово розтирати та масажувати шкіру у напрямку до серця, розтирайте, розминайте із середньою інтенсивністю, поки весь мед з тіла не опиниться на ваших руках. Приділяйте кожній ділянці тіла щонайменше 15-20 хвилин. Після масажу змийте мед теплою водою та нанесіть антицелюлітний крем. Такий лімфодренаж рекомендується робити за день протягом двох тижнів. І, звичайно, його потрібно поєднувати з фізичними навантаженнями та правильним харчуванням. Від вас будуть потрібні зусилля, але наберіться терпіння, і результат обов’язково буде. Для кавового лімфодренажу зберіть гущу від завареної кави (можна додати кілька крапель оливкової олії), нанесіть на проблемні зони та помасажуйте за вищеописаною схемою. Такий масаж добре підтягує шкіру, підвищує її тонус, допомагає вивести зайву воду та токсини у лімфу. Не забувайте після масажу наносити крем для тіла!

Процедура LPG-масажу

Домашній лімфодренаж підтримає роботу кровоносних судин, підвищить роботу лімфатичної системи, зміцнить тонус шкіри та стане гарною підмогою у боротьбі із зайвими кілограмами.

За лімфодренажним масажем можна вирушити і до салону. Апаратний масаж (LPG-масаж) зазвичай починається з нанесення на зону дії космецевтичних засобів. Насадка приладу при цьому легше ковзає по шкірі, м’язи розслаблюються, вени і капіляри отримують додатковий захист, покращується відтік рідини ─ все це сприяють порятунку від целюліту, «розтоплюванню» локальних жирових відкладень, зменшенню набряклості і в цілому об’ємів тіла, підвищення тонусу шкіри.

Апарат для процедури пресотерапії

Процедура масажу триває від 30 хвилин до двох годин, залежно від обраної зони. Перші результати будуть помітні відразу, але протягом кількох тижнів день за днем ​​картинка в дзеркалі поступово змінюватиметься на краще. Пресотерапія – ще один вид апаратного розгону лімфи. Його суть полягає в тому, що на пацієнта надягається спеціальний костюм, після чого за допомогою автоматики забезпечується необхідний тиск на проблемні зони, що підштовхує лімфу в потрібному напрямку, прискорюючи її.

попередня статтяВарто спробувати хоч раз, щоб захотілося готувати знову: улюблена грибна закуска
наступна статтяНавіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я