3 способи, як висушити яблука та груші без спеціальної техніки

0
3 способи, як висушити яблука та груші без спеціальної техніки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Літо цього року балує нас багатим врожаєм. Ближче до кінця серпня настає час яблук та груш. Зазвичай у садах, де багато плодових дерев, щорічно частина з них відпочиває – не плодоносить чи плодоносить менш активно. Але буває так, як, наприклад, у нас цього року. Весь фруктовий сад дружно тішить і яблуками всіх сортів, і грушами.

Залишається вирішити, куди розподіляти і як заготовити стільки “радості”.

Само собою варення, джеми та компоти. Навіть заморожування. Хоча, чесно сказати, морозити саме яблука та груші дещо безглуздо. На виході вони виходять млявими та водянистими. Хіба що для випічки якоїсь використати.

Але! Як бути, коли й морозилка вже забита. І полиці ломляться, і місця немає від слова зовсім. Залишається не найгірший, а в чомусь і абсолютно виграшний варіант – сушити.

Сушити яблука, груші та інші фрукти та ягоди оптимально за допомогою спеціальної сушарки. Або духовки. Але що робити, якщо першого приладу немає, а для тривалого процесу з духовкою, особливо коли на вулиці спека, просто немає часу?

Є 3 способи, як засушити яблука та груші без електросушарки:

  • Старий, добрий, як кажуть “дідівський” метод. Яблука чи груші нарізати пластинками, видалити насіння. Нанизати на нитки. Краще брати щільні, бавовняні. І розвішати на балконі, на сонці в природних умовах.
  • Якщо дозволяє місце, можна розстелити бавовняну тканину чи марлю на столі чи іншій пласкій поверхні. Яблука або груші нарізати пластинками, обходячи серцевину. Розкласти. Іноді перевертати і дочекатися повного висихання. Щоб на фрукти не зазіхали комахи або свійські тварини, зверху теж можна накрити марлею
  • На дачі можна сушити яблука прямо на вулиці. Розклавши їх на газети чи будь-який інший папір. Також добре яблука висихають на лоджіях та балконах під прямими променями сонця.

Як зрозуміти, що фрукти висохли?

Краї яблук загнулися, поверхня стала зневодненою, але при цьому залишилася еластичною. Відтінок став більш глибоким та насиченим


ВАЖЛИВО!

  • Перед тим, як сушити, фрукти потрібно ретельно промити. Також перевірити на наявність дефектів та живності всередині
  • Щоб яблука не потемніли під час сушіння, після нарізки потрібно опустити їх у солоний розчин (1 ст. л. на 5 л води) і потримати пару хвилин
  • Зберігати яблука найкраще у бавовняних мішках у темному, прохолодному місці
попередня стаття3 варіанти, що робити з опалими яблуками в саду
наступна статтяЯк позбутися “валиків” біля пахв та скоригувати проблемну зону
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я