Чим підгодувати гарбуз, щоб він виріс великим і солодким

0
Чим підгодувати гарбуз, щоб він виріс великим і солодким
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб гарбуз виріс великим і смачним, необхідно заздалегідь подбати про підживлення.

Ця рослина, як і її найближчі родичі, кабачок та огірок, потребує особливої ​​уваги щодо вирощування.

За старих часів її садили на купах гною, що перепріває, не шкодуючи удобрювли ним лунку, щоб отримати хороший урожай.

Але у сучасного землероба гною не так багато, зате можливостей повноцінно підгодувати цю рослину достатньо.

Чим підгодувати гарбуз

Перше підживлення проводиться у фазі трьох справжніх листочків. Його завдання – дати хороший старт для нарощування зеленої маси.

Найкраще працюють азотні підживлення. Якщо гарбуз росте на великій грядці, можна перед дощем або поливом розсипати аміачну селітру із розрахунку 200 г на 1 кв. м. Буде краще, якщо її розпушити у ґрунт. Якщо ні, то полив відразу після розкидання гранул є обов’язковим. Поливати потрібно, доки селітра повністю не розчиниться.

Спрощений варіант – 1 ст. л. сечовини розчинити у 10 л води та полити кущі (1 л розчину під рослину).

Коли гарбуз почне формувати батоги і бутони, треба зробити друге підживлення. У цей час рослині потрібен як азот, так і фосфор з калієм. Ці два елементи – запорука того, що плід виросте великим, а на смак таким солодким, що його можна буде порівняти з мармеладом.

Важливо! Розмір та смак визначаються сортовими характеристиками. Правильне підживлення тільки допомагає плодам досягти цих характеристик. Тому слід заздалегідь підбирати великі сорти, що накопичують максимальну кількість цукрів.

Друге підживлення має містити фосфор, азот і калій. Можна використовувати їх окремо, складаючи суміш із фосфорних, калійних та азотних добрив.

Але найзручніше використовувати нітроамофоску. Вона містить всі три елементи, причому фосфор присутній у водорозчинній формі, що дозволяє рослині легко засвоювати її. Нітроамофоску краще вносити у сухому вигляді.

Для цього потрібно на відстані 15 см від рослини зробити по колу невелику канавку, насипати в неї невелику жменю добрива та засипати землею.

Відступивши від першої канавки 10-15 см виконати те саме.

При такому розподілі поживні речовини надходитимуть у ґрунт рівномірно, а коренева система гарбуза ” буде  підбиратися” до них поступово, розростаючись вшир у міру зростання вегетативної маси. Цього підживлення буде достатньо до кінця сезону.

Завдяки достатній кількості фосфору та калію плід добре розвивається, швидко росте, досягає своїх сортових розмірів та активно накопичує суху речовину, від кількості якої залежить ступінь солодощі гарбуза.

попередня статтяЯк приготувати картопляну запіканку, яка «стане справжньою знахідкою для господинь»
наступна статтяСекрети приготування рису, завдяки яким можна отримати розсипчастий гарнір
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я