Всього 120 секунд: де сьогодні можливо спостерігати єдине в цьому році повне сонячне затемнення

0
Всього 120 секунд: де сьогодні можливо спостерігати єдине в цьому році повне сонячне затемнення
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сьогодні, деякі люди в південній півкулі матимуть можливість спостерігати повне або часткове сонячне затемнення. Коли відбувається сонячне затемнення, Місяць рухається між Сонцем і Землею, відкидаючи тіні на Землю і повністю або частково блокуючи сонячні промені в деяких областях.

Щоб відбулося повне сонячне затемнення, Сонце, Місяць і Земля повинні бути на одній прямій. Коли відбувається повне сонячне затемнення, небо стає дуже темним, як під час світанку або сутінків. Якщо дозволяє погода, люди на шляху повного сонячного затемнення можуть побачити “сонячну корону”, бо в звичному стані вона зазвичай затьмарена яскравою стороною сонця.

Єдине місце, де ви можете побачити повне сонячне затемнення, – це Антарктида. У деяких місцях, можливо спостерігати часткове сонячне затемнення. Це трапляється, коли сонце, місяць і земля не повністю вирівняні. Сонце покаже лише чорні тіні на частині своєї поверхні. Глядачі з островів Святої Єлени, Намібії, Лесото, Південної Африки, Південної Георгії та Південних Сандвічевих островів, Крозе, Мальвінських островів, Чилі, Нової Зеландії та частини Австралії побачать сонце 4 грудня частково затемненим.

У багатьох із цих місць сонячні затемнення відбуватимуться до, під час і після сходу або заходу сонця. Це означає, що глядач повинен мати чіткий огляд горизонту на сході або заході сонця, щоб побачити затемнення.

попередня статтяНастя Каменських танцювала у шовкому костюмі з “глибоким декольте”
наступна статтяВулканічний попіл піднявся в небо на висоту 10 000 метрів через виверження вулкана в Індонезії
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я