...

Які рослини «приваблюють» попелицю

Підпишіться на нас:

Звісно на своїй дачній ділянці хочеться насадити всього, що подобається всім членам родини. Але є кущі та рослини, які краще насаджувати за межами вашого городу, щоб вберегтись від попелиці. Адже є рослини, які приваблюють цю напасть.

В основному це плодові чагарники, що використовуються у народній медицині. Але разом з тим вони зводитимуть нанівець будь-яку профілактичну обробку саду проти ненажерливої ​​попелиці.

Які кущі краще висаджувати за межами ділянки:

1.Черемха

Конкретної користі від цього куща немає. Стійкий, приємний аромат та цвітіння – кілька днів на рік і все на цьому. На решту часу вона зазвичай стає притулком чи рідним  домом для попелиці, квіткоїда та глоду.

Тому в саду разом із плодовими деревами черемху висаджувати нерозумно.

2.Калина

Від калини користі набагато більше, ніж від черемхи, але й попелиці не менше. Крім того, загрозу становить калиновий листоїд, що відкладає до 600 яєць. Живиться шкідник листям і молодими пагонами.

Ще в калині обов’язково оселиться міль та щитівка.

3.Бузина чорна

Саме з неї починається нашестя попелиці. Стільки шкідника, скільки ховається на бузині, ви більше не знайдете на жодній іншій культурі.

Ягоди її корисні, але мало хто їх збирає, а тим паче переробляє.

Крім того, рослина вкрай живуча і може розростатися по всій ділянці.

4.Фуксія

Дуже красива рослина, яка ще більше подобається білокрилкам. Обробки доведеться проводити буквально одну за одною.

До того ж є ризик транспортувати білокрилку на зимівлю до будинку разом із фуксією.

І ще рослина, яка активно приваблює мурах та попелиці – це акація. Так, це чудовий медонос, але це не привід висаджувати дерево на території саду. Найкраще на вулиці. І не забувайте регулярно контролювати молоду поросль.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я