Які сорти яблук найкраще підходять для сушки: поради, як вибрати, висушити та зберегти

0
Які сорти яблук найкраще підходять для сушки: поради, як вибрати, висушити та зберегти
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про те, що найкориснішим способом заготівлі яблук та груш на зиму є сушіння, знає кожен садівник та городник.

Як правило, сушать те, що падає з дерев або ось-ось почне псуватися. Але, виявляється, є сорти, які найкраще призначені для цієї процедури.

Найкращі яблука для сушіння

Якщо не говорити про сортові відмінності, то для сушіння підходять яблука, що відповідають наступним ознакам:

  • невелика насіннєва коробка;
  • тонка шкірка.

Не годяться для сушіння

Відверто невдала витівка сушити сорти солодких яблук. У процесі сушіння вони втратять свій смак і в готовому вигляді можуть стати прісними.

Тому вибирають переважно кисло-солодкі або кислі сорти яблук, такі як «Апорт», «Антонівка» та ін.

Зимові сорти яблук теж краще не сушити, окрім тих, що впали з дерева.

Як сушити

  1. Найдоступніший спосіб – це сушіння на свіжому повітрі, яке займає в середньому 3-4 дні, залежно від погоди. Зручніше підвішувати нарізані яблука на нитку чи волосінь.
  2. Ще один варіант – у духовці. Єдиний недолік – потрібно контролювати процес, інакше фрукти згорять. Яблука викладають на деко, яке заздалегідь застилають пергаментом. Духовку розігрівають до 50 градусів, сушать яблука 60 хвилин. За годину температуру збільшують до 70 градусів, а ще за годину до 80 градусів і залишають яблука на 1,5-2 години.
  3. Найпростіший варіант сушити яблука в електросушарці. Фрукти розкладають у лотки, які 1 раз на 1,5 години міняють місцями у напрямку знизу вгору.

Коли яблука висохли

Готові сушені яблука стають еластичними, не розвалюються, помірно м’які та не липнуть до рук. Зберігати яблука можна у тканинних мішках у темному та сухому місці або у банках переладаючи їх зубочками часнику. Це потрібно для того щоб не завелася моль.

попередня статтяЯк правильно заготовити смородинове листя для заварювання ароматного і корисного чаю
наступна статтяЧому нігті стають хвилястими: 6 поширених причин
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я