...

7 продуктів із найнижчим вмістом цукру

Підпишіться на нас:

Надлишок цукру в раціоні – одна з найгостріших проблем сучасної людини. Вживання яких продуктів допоможе звести її нанівець – розповідаємо у нашому матеріалі.

Навіть при сильному бажанні обмежити кількість вуглеводів у раціоні, досягти цього буває практично неможливо через особливості виробництва багатьох видів продуктів. Цукор фігурує практично на кожній етикетці, причому мова навіть не про звичні солодощі на кшталт зефіру або цукерок, а про «корисні» і просто улюблені багатьма продукти: йогурт, сир, соки, сосиски, ковбасу та інші напівфабрикати, заправки та соуси.

Щодо якихось продуктових виробів можна бути спокійними тим, кого справді непокоїть надмірне вживання цукру та його наслідки, — розбираємося разом з практикуючим ендокринологом та нутріціологом, засновницею клініки дієтології Наталією самойленко.

Не секрет, що зайве вживання цукру шкодить здоров’ю будь-якої людини, і б’є воно по різних «фронтах». Незважаючи на рослинне походження вихідної сировини (тростниковий цукор, цукрові буряки), рафінований цукор – хімічна речовина в чистому вигляді, яка може бути отримана різними способами: з нафти, газу, деревини і т.д.

Ця речовина настільки концентрована, що органи травлення одержують від нього вкрай нездорове навантаження і змушені працювати на зношування. Саме з «солодким життям» пов’язують сьогодні гормональні порушення, зниження імунітету, підвищення холестерину, розвиток цукрового діабету та гіпертонії, карієсу та багато інших захворювань.

Всупереч поширеній думці, мозок живить зовсім не цукор, а глюкоза, яку можна знайти в простих, звичних і доступних продуктах. До них відносяться свіжі фрукти, сухофрукти, багаті на вуглеводи крупи, овочі — здорова їжа, яка закриє вашу потребу у вуглеводах.

Пропонуємо топ-7 продуктів із найнижчим вмістом цукру:

Риба

Риба багата на корисні нутрієнти, у тому числі Омега-3 жирні кислоти, вітамін D, а також селен, фосфор, кальцій та інші мінерали.

Горіхи

Крім того, що горіхи є джерелом Омега-3, цей продукт також багатий на вітаміни A, B, C, D і E, калієм, магнієм, залізом, фосфором.

Овочі

Є незамінним джерелом клітковини, яка дає відчуття ситості та об’єму їжі, а отже, рятує від переїдання та зайвої ваги. Регулярне вживання клітковини в їжу гарантує адекватний рівень цукру та холестерину в крові, очищення організму та здорове випорожнення. Також не забуваємо, що клітковина допомагає нормально функціонувати шлунково-кишковому тракту і забезпечує хороший імунітет.

Бобові

Це не тільки клітковина, а й дієтичний білок, що забезпечує збалансований раціон та відчуття ситості. Вживання бобових допомагає покращити травлення, сприяє добрій роботі кишечника, є відмінним джерелом протеїну та фолієвої кислоти.

Зернові

Можуть похвалитися високою концентрацією вітамінів та мікроелементів у своєму складі. Не треба боятися глютена! Діагноз целіакія ставлять вкрай невеликій кількості людей — решті, без діагнозу, зернові корисні.

Увага: якщо ви помічаєте, що після вживання зернових у вас з’являються неприємні симптоми в області шлунково-кишкового тракту, а також почуття втоми, слабкості – приділіть увагу своєму меню і спробуйте встановити закономірність, чи це завжди відбувається. Можливо, у вас дійсно є непереносимість глютена, тоді з цією проблемою потрібно звернутися до лікаря.

Кисломолочна продукція

Але лише без цукру, інших підсолоджувачів, барвників, «покращувачів» смаку тощо. Містить вітаміни групи В, кальцій, калій, цинк, хром та інші елементи, що позитивно впливають як на травлення, так і на весь організм загалом. На відміну від молока, лактоза тут перетворюється на молочну кислоту, яка легко засвоюється організмом, тому кисломолочна продукція показана навіть людям із непереносимістю молока.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я