...
ГоловнаКулінаріяЯк правильно заморозити виноград ягодами

Як правильно заморозити виноград ягодами

Підпишіться на нас:

Починається сезон винограду. Якщо виноградники щедро порадували і є можливість заморозити ягоди на зиму, то обов’язково це зробіть. Взимку можна буде готувати морозиво з бананом та виноградом, варити свіжі компоти і просто смакувати ягідками з ароматом літа 2022 року.

Подробиці

Таким способом у вас вийде заморозити на зиму будь-який сорт, як у морозилці звичайного холодильника, так і в морозильній камері. Виберіть гарні ґрона і добре промийте у холодній воді.

Після цього виноград треба підсушити: залишити на тарілці чи покласти у друшляк, проте не забуваючи час від часу перевертати, аби видалити воду, що залишилася між самим ягідками.

Потім потрібно висушений виноград розділити на окремі виноградинки. Зафіксуйте, що заморожувати варто лише неушкоджені ягоди, а інші — пом’яті, зіпсовані, тріснуті — треба відразу відкладати або ж відправляти на сік чи компот.

Вибрані ягоди розкладіть на тарілці або підносі так, щоб між ними було трохи вільного простору. Якщо заморозити виноград «одною купою», то ягідки злипнуться між собою, і їх неможливо буде відокремити, не пошкоджуючи.

Після того, як ягоди будуть сухими та без хвостиків, треба помістити акуратно  в морозилку на 2-3 години. Коли виноград замерзне повністю, мов тверді камінчики, розфасуйте ягоди по контейнерах чи пакетах.

Розмір посуду визначайте залежно від того, як ви плануєте використовувати заморожений виноград. Наприклад, якщо найчастіше ви додаєте ягоди до каші чи м’якого сиру, краще взяти маленькі лоточки, щоб кожен раз не розморожувати весь об’єм.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...