Як вибрати натуральний мед і розпізнати підробку

0
Як вибрати натуральний мед і розпізнати підробку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Мед — смаколик від природи, який споживають не лише, як окремий продукт, а й печуть із ним торти. Додають у каші чи чай замість цукру, використовують під час консервації. Але якщо ви купуєте мед на ринку, а не берете у перевірених людей із пасіки, то варто знати, як вибрати натуральний мед і розпізнати підробку.

Подробиці

Коли обираєте мед, то зверніть увагу на те, як він стікає з ложки. Натуральний продукт буде рівно тексти, утворюючи горбик. А от якщо досить швидко тече мед, то це означає, що він “незрілий”. Саме такий мед довго зберігати не можна, оскільки він може забродити.

Штучний мед більше схожий на рідкий клей: він швидко стікає і коли капає, утворює бризки, нема ефекту медової тягучості.

Є простий спосіб, що допоможе зрозуміти: чи є продуктові, який назвали “мед” вода та цукор. На папір потрібно капнути медом, якщо залишаться мокрі плями, то, на жаль, у ваших руках не натуральний продукт, а цукрова пародія.

А щоб перевірити мед на наявність крохмалю, треба мед залити окропом, розколотити. Дочекатися, щоб рідина охолола, а потім — декілька крапель йоду додати. Якщо посиніє, то крохмаль є.

 

попередня статтяНе викидайте залишки мила, а дайте їм “другий шанс”
наступна статтяЯк приготувати желе з медом та апельсинами
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я