...
ГоловнаЛайфстайлЧим і як підживлювати троянди влітку

Чим і як підживлювати троянди влітку

Підпишіться на нас:

Багато садівників мріють посадити на своїй ділянці кущі троянд, але не завжди це роблять. Троянди – рослини примхливі. Вони потребують правильного догляду та регулярного підживлення. Тільки тоді ці квіти порадують пишними бутонами та довгим цвітінням.

Як правильно підживлювати троянди

Досвідчені садівники рекомендують поєднувати кореневі та позакореневі підживлення. Зазвичай біля кущів роблять невеликі заглиблення та заливають туди добрива. Таким чином троянди будуть поступово отримувати необхідні компоненти та поживні речовини.

Що стосується обприскування, його не слід робити у вечірній час, оскільки волога не встигне випаруватися. Вже після кількох таких позакореневих підживлень на кущах почне утворюватися грибок.

Чим підгодувати троянди у червні–липні

У період активного росту та цвітіння садівникам рекомендують використовувати органічні добрива. У кінці травня і в червні у троянд починається період бутонізації, пише Supersadovnik. У цей період як підживлення можна використовувати такі органічні добрива:

  • курячий послід (100 г посліду на кущ троянди);
  • коров’ячий гній (3 кг перепрілого гною на кущ троянди);
  • настій бур’янів (100 г компосту на кущ троянди).

Також для пишного цвітіння троянд важливі мінеральні добрива. У період активного цвітіння можна використовувати аміачну селітру. Це підживлення рекомендується використовувати в червні та липні.

Чим підгодувати троянди у серпні

З кінця липня садівникам не варто використовувати азотні добрива, інакше троянда залишиться зимувати з молодими пагонами. Краще використовувати попел – 50–100 г на кущ. Також у серпні можна підгодувати троянду аміачною селітрою з додаванням курячого посліду або деревного попелу.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...