...

Які ознаки свідчать, що стоматолог намагається витягти з вас більше грошей

Підпишіться на нас:

Спробуємо розібратися у цьому делікатному питанні.

Про те, як зрозуміти, що лікар-стоматолог намагається розвести вас на гроші, ми поговорили з лікарем стоматогом Кадькаловою Наталією.

Мені, як стоматологу, дуже неприємно про це писати, але я не можу не визнати, що серед наших колег є недобросовісне ставлення до пацієнтів і до своєї роботи в цілому.

Я часто стикаюся у своїй практиці з тим, що з метою нажитися та виконати план стоматологи прописують пацієнтам лікування, якого вони не потребують. І так, на жаль, це не вигадка, а серйозна реальність. Мені боляче писати про це, але я сама стикалася з такими наслідками.

Які ознаки свідчать, що стоматолог зацікавлений здерти з вас гроші:

  • Лікар називає вартість лікування, не проводячи повного обстеження пацієнта.
    Як повинно бути?
    Перше, з чого має починатися прийом, — опитування пацієнта та збирання анамнезу.
    Лікарю, зацікавленому у здоров’ї пацієнта, ця інформація необхідна для передбачуваного та якісного лікування.
    Протокол лікування передбачає фотофіксацію до, під час та після втручання. До початку маніпуляцій лікар докладно та наочно демонструє пацієнтові проблеми у порожнині рота. Аналогічні події відбуваються і з рентгенівським знімком.
  • Якщо з вами торгуються як на ринку, це говорить про те, що цінності в лікуванні немає. Я неодноразово писала про те, що дешево та якісно у стоматології не буває. Хороша клініка продає якісні послуги, тому що тільки від грамотності та клінічного мислення лікаря залежить успіх лікування. Така клініка знає собі ціну, ціну послуги, і торг тут може бути недоречний.
  • Якщо вас залишають із запитаннями без відповідей, є привід задуматися.
  • Ще однією ознакою здерти з вас гроші є ухилення лікаря від запитань, що задаються вами.
  • Хороший лікар чітко і зрозуміло повинен орієнтуватися в лікуванні та можливих варіантах лікування і, найголовніше, повинен чітко та доступно донести всю цю інформацію до пацієнта.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я