Які ознаки свідчать, що стоматолог намагається витягти з вас більше грошей

0
Які ознаки свідчать, що стоматолог намагається витягти з вас більше грошей
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Спробуємо розібратися у цьому делікатному питанні.

Про те, як зрозуміти, що лікар-стоматолог намагається розвести вас на гроші, ми поговорили з лікарем стоматогом Кадькаловою Наталією.

Мені, як стоматологу, дуже неприємно про це писати, але я не можу не визнати, що серед наших колег є недобросовісне ставлення до пацієнтів і до своєї роботи в цілому.

Я часто стикаюся у своїй практиці з тим, що з метою нажитися та виконати план стоматологи прописують пацієнтам лікування, якого вони не потребують. І так, на жаль, це не вигадка, а серйозна реальність. Мені боляче писати про це, але я сама стикалася з такими наслідками.

Які ознаки свідчать, що стоматолог зацікавлений здерти з вас гроші:

  • Лікар називає вартість лікування, не проводячи повного обстеження пацієнта.
    Як повинно бути?
    Перше, з чого має починатися прийом, — опитування пацієнта та збирання анамнезу.
    Лікарю, зацікавленому у здоров’ї пацієнта, ця інформація необхідна для передбачуваного та якісного лікування.
    Протокол лікування передбачає фотофіксацію до, під час та після втручання. До початку маніпуляцій лікар докладно та наочно демонструє пацієнтові проблеми у порожнині рота. Аналогічні події відбуваються і з рентгенівським знімком.
  • Якщо з вами торгуються як на ринку, це говорить про те, що цінності в лікуванні немає. Я неодноразово писала про те, що дешево та якісно у стоматології не буває. Хороша клініка продає якісні послуги, тому що тільки від грамотності та клінічного мислення лікаря залежить успіх лікування. Така клініка знає собі ціну, ціну послуги, і торг тут може бути недоречний.
  • Якщо вас залишають із запитаннями без відповідей, є привід задуматися.
  • Ще однією ознакою здерти з вас гроші є ухилення лікаря від запитань, що задаються вами.
  • Хороший лікар чітко і зрозуміло повинен орієнтуватися в лікуванні та можливих варіантах лікування і, найголовніше, повинен чітко та доступно донести всю цю інформацію до пацієнта.
попередня статтяЕксперти розповіли, чи важливо включати супи до раціону
наступна статтяЄдиний діючий спосіб взяти ситуацію в свої руки, коли все йде не так
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я