Не їжте ці продукти, якщо є проблема зі щитовидкою

0
Не їжте ці продукти, якщо є проблема зі щитовидкою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Лікарі виокремили низку продуктів, що можуть бути небезпечними для людей із проблемною роботою щитовидної залози.

Подробиці

До так званого антирейтингу продуктів для щитовидки потрапили майже всі сорти капусти. Як пояснюють медичні експерти, хрестоцвіті овочі впливають на переробку йоду щитовидною залозою та порушують її функції. Будь-які сорти капусти можна вживати лише після термічної обробки — тушкувати, запікати у духовці, варити, натомість у сирому вигляді їх їсти не варто.

Крім того, нормальній роботі щитовидної залози шкодять страви та продукти, що місять сою. Критичним моментом вживання може бути те, що щитовидка перестане засвоювати різні гормони. Якщо раптом пацієнту діагностували захворювання щитовидної залози, то від соєвих продуктів абсолютно потрібно відмовитися — раз і назавжди.

Для здорового функціонування щитовидної залози необхідно скоротити у харчуванні кількість продуктів і страв із високим вмістом солі. Окрім того, до цього рейтингу лікарі додали всі сорти морської риби, що містить велику кількість ртуті. А все тому, що ртуть за своїм складом дуже схожа на йод і щитовидка її поглинає та накопичує в організмі, що негативно впливає на його функціональність та імунітет загалом.

попередня статтяЯк приготувати в’ялені помідори: “хіт” закуски 2022 року
наступна статтяЩо робити, щоб молоко скисло швидко: 2 “помічника” для молока
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я