Як врятувати орхідею, у якої засохло коріння: порада квітникарів зі стажем

0
Чи можна врятувати орхідею, у якої засохло коріння: порада квітникарів зі стажем
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Орхідеї і без того вважаються примхливими квітками, тому багато хто впевнений, що ці рослини з засохлим корінням врятувати неможливо. Проте досвідчені квітникарі вказали, що є можливість реанімувати орхідею, якщо вжити оперативних заходів.

Подробиці

Квітку нерідко доводиться рятувати після ураження кореневої системи гниллю. Після неї залишається кілька коренів, які виглядають дуже слабкими. Але вологу вони все ж таки поглинають, що є хорошим знаком.

Дії в такому разі такі: провести обробку, поміняти субстрат та полити. Якщо ці заходи вжити не через тижні та місяці, то врятувати орхідею можна.

Якщо корінь орхідеї засох не через хворобу, а через відсутність поливу, то й у цьому випадку є шанс. На дно склянки кладуть мох ягель і ставлять у нього корінь орхідеї. Мох є дезінфікуючим засобом, плісняви ​​на ньому не буде.

Зверху накривають банкою чи пакетом. Іноді проводять провітрювання та обприскування зсередини. Поливати корінь не треба. Також слід набратися терпіння, тому що відновлення засохлого кореня орхідеї справа не миттєва.

попередня статтяЗасолені огірки у пластикових пляшках, за смаком як бочкові
наступна статтяЩо додати до компоту з порічок, щоб зберегти вітаміни
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я