Турецька томатна закуска, яка зникає зі столу за лічені хвилини

0
Турецька томатна закуска, яка зникає зі столу за лічені хвилини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Все, що рідке із сирих або припущених овочів у нас прийнято називати соусом. А на Близькому Сході такі закуски називають салатом і часто подають у складі мезе: безліч маленьких закусок до міцних напоїв перед подачею основної страви.

Дехто називає цю закуску сирим кетчупом. Сирим, тому що помідори не тушкують довго до видалення вологи і загущення. Він готується просто швидкісним способом. Але виходить, при цьому, тієї самої потрібної консистенції і ароматом і смаком, що просто закохує в себе.

При цьому жодних особливих продуктів для такого салату-соусу не потрібно. Потрібні східні спеції і дуже незвичайний спосіб приготування, який забезпечує успіх і надає дивовижний смак страві.

Складові:

  • 3 помідори
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 невеликий перець чилі чи 1/2 середнього гострого червоного перцю
  • 2 ч. л. солодкої паприки
  • 2 ч. л. меленого куміну (зіри)
  • 2 ч. л. цукру
  • 1.5 ч. л. солі
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 невелика цибулина
  • 1 жменя дрібно нарубаної петрушки
  • 2 ст. л. яблучного оцту чи лимонного соку
  1. Цибулю та петрушку дрібно нарізати і пересипати в миску. Додати чайну ложку цукру, оцет і дати постояти. Суміш іноді помішуватимемо.
  2. Дрібно нарізати часник та гострий перець. З перцю видалати насіння. Це зменшує гостроту соусу. Якщо ви не любите занадто гострий смак, візіміть лише половину перчику і дрібно подрібніть.
  3. Помідори розрізати вздовж навпіл і натнрти на дрібній тертушці. Шкірка залишається у руці. Для закуски нам потрібна буде лише м’якоть.
  4. Налити в сковороду олію та розігріти на середньому вогні. Першим на сковороду відправляється часник, гострий перець, мелена паприку та кумин. Розмішуємо та тримаємо на вогні кілька секунд. Буквально 3-5 секунд.
  5. Додати натерті томати, томатну пасту, сіль, що залишилася, 1 ч. л. цукру, перемішати і тушкувати, помішуючи, буквально півхвилини.
  6. Потім зменшуємо вогонь та тушкуємо, помішуючи, без кришки, 3-4 хвилини. Забираємо з вогню. Перелити вміст сковорідки в миску і дати трохи охолонути. До маси, що трохи охолола, додати лимонний сік і замариновану цибулю з петрушкою.
  7. Соус перемішати і прибирати його в холодильник, щоб він настоявся мінімум 2 години. Простоїть більше – буде смачнішим.

Ця страва дуже смачна просто із хлібом. А ще такий соус-салат ідеально підходить і до м’яса, і до риби, і до курки, і до запечених чи смажених овочів. Він універсальний.

Якщо його поставити на стіл гостям, поки готується основна страва і всі просто розмовляють і щось ліниво перехоплюють, цей салат просто безслідно зникне за лічені хвилини разом з лавашем або хлібом. Перевірено!

Спробуйте приготувати. Це дуже просто та дуже смачно.

попередня статтяМаттіола – нове відкриття у боротьбі за врожай картоплі
наступна статтяНайпростіший і смачний крок до позбавлення жиру на животі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я