Як правильно сушити фрукти: домашні сухофрукти

0
Як правильно сушити фрукти:
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Одним із найдавніших способів перероблення врожаїв є сушіння. Фрукти, які містять багато рідини, швидко псуються. Коли ми їх сушимо, рідина випаровується. При цьому в сушених плодах добре зберігаються вітаміни та інші цінні речовини.

Подробиці

Сушити можна у печах чи в спеціальних сушарках. А можна природним способом – на сонці. Головне – це має бути сухе відкрите місце, якомога далі від дороги.

Найкраще сушити на ситі. Але не на землі, а на підвищеннях. Можна власноруч виготовити каркас для сушіння, натягнувши сітки. Щоб він не прогинався, варто набити тонкі планки.

Бажано, щоб поруч із місцем для сушіння був навіс. У разі дощу туди можна швидко сховати недосушену сировину. Під цим навісом також дуже добре сушити м’яту, кріп, петрушку та іншу зелень.

Зберігати сушню краще в скляних банках або бляшаних чи пластикових коробках. Перед тривалим зберіганням можна додатково підсушити в духовці на малому вогні.

попередня статтяДля чого досвідчені городники смородину «стрижуть під нуль»
наступна статтяЯк приготувати смачні мариновані помідори по-вірменськи
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я