Гарячий спосіб засолювання білих грибів на зиму

0
Засолювання білих грибів на зиму
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Білі гриби справді заслужили свою назву королівських грибів. Вони мають неймовірний смак, а пахнуть так, що навіть грибник початківець відрізнить запах боровиків із тисячі інших.

Найголовніше – такі дари лісу зберігають усі свої якості у будь-якому вигляді. Тому варто засолити білі грибочки на зиму.

Подробиці

Незважаючи на те, що боровики вважаються одними з найчистіших грибів, вимочити їх перед приготуванням не завадить.

Для початку очистіть їх від травинок, землі, що налипла, і іншого лісового сміття, після чого складіть в глибокий таз або відро і залийте водою на 4-5 годин, а краще на ніч.

Після цього можна приступати до засолювання. Закип’ятіть в каструлі воду, додайте в окріп сіль, виходячи з розрахунку 50 г солі на 1 літр води.

У розсіл, що вийшов, помістіть грибочки – якщо вони маленькі, можна цілими, а ті, які побільше, розріжте на великі шматки.

Поварити боровики потрібно близько 15-20 хвилин, знімаючи піну в процесі варіння.

За 3 хвилини до готовності киньте в каструльку пару зубчиків часнику, кілька лаврових листків, чорний перець горошком і гвоздику.

За допомогою шумівки дістаньте гриби з води і розкладіть банки. Заповніть ємності тим самим розсолом, у якому варилися гриби, і закатайте кришками.

попередня статтяЯк приготувати тонке та хрумке тісто для піци
наступна статтяЯк використовувати аспірин удома: можна “без рецепта”
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я