Секрет приготування смачної шаурми в домашніх умовах

0
Рецепт м'ясного пирога з лаваша
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як приготувати м’ясний пиріг, щоб зовсім не возитись з приготуванням тіста і навіть взагалі без тіста?

Просто придбайте готові листи лаваша. Тепер залишиться лише підготувати начинку. До речі, в лаваші можна запекти практично будь-яку начинку – хоч сир, хоч капусту – все на ваш смак і бажання. Пропонуємо приготувати найкрутіший пиріг з м’ясною начинкою.

Подробиці

Лаваш, запечений із м’ясною начинкою, буде дуже смачним. А якщо врахувати, що особливих сил на його підготовку ми не витратимо, то й приготуємо лаваш з м’ясом швидко та із задоволенням.

Складові:

  • готовий лаваш – 4 шт.
  • соняшникова олія – 2 ст. л.
  • м’ясний фарш – 1 кг.
  • сире яйце – 5 шт.
  • петрушка – 1 пучок.
  • цибуля – 2 шт.
  • майонез – 2 ст. л.
  • французька гірчиця (з цільним зерном) – 1 ст. л.

Приготування

1.Почистіть цибулю, промийте її і поріжте кільцями. Пасеруйте цибулю на соняшниковій олії в досить глибокій сковороді. Коли вона стане майже прозорою, викладіть на сковороду весь м’ясний фарш. Можна використовувати фарш абсолютно з будь-якого м’яса, але небажано брати занадто жирний, тому що він при жарці випустить дуже багато соку.

2.Обсмажте фарш п’ять хвилин, періодично помішуючи його на сковороді разом із цибулею. Додайте трохи солі у фарш і перемішаємо його.

3.Петрушку промийте, струсіть з неї воду і дрібно поріжте, додайте зелень на сковороду з фаршем, перемішайте масу і зніміть фарш з вогню.

4.Підготуйте глибоку форму для випікання, бажано прямокутної форми, і змастіть її щедро всередині олією.

5.Візьміть лист лаваша, викладіть на нього м’ясну начинку із зеленню, розподіливши її таким чином – вздовж одного краю викладіть м’ясну доріжку товщиною 1-1,5 см. Потім по іншій поверхні лаваша розмажте наступну порцію начинки. Нижній край листа лаваша повинен залишитися не промазаним близько 4-5 см.

6.Почніть скручувати лаваш рулетом, починаючи з боку з м’ясної доріжки.

7.Готовий рулетик викладіть у форму. Якщо він вийшов трохи довшим, його слід просто загнути і вже наступну порцію рулету викладати від кінця першого. Коли форма та довжина лаваша збігаються, рулети слід укладати один біля одного.

8.Тепер приготуйте заливку для лаваша. Змішайте сирі яйця, гірчицю та майонез, добре все збовтайте і залліть  сумішшю форму з лавашами. Слід промазати всі частини, що виступають. Форму помістіть в духовку та запечіть лаваш близько години.

9.Лаваш, запечений з м’ясною начинкою, необхідно остудити у вимкненій духовці і потім витягнути з форми. Подати до столу у вигляді холодної закуски у розрізаному вигляді.

попередня статтяЯка рослина допоможе в боротьбі з павуками
наступна статтяЧому досвідчені кухарі при приготуванні курки використовують розпушувач
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я