Як «приборкати» коріння орхідеї, що стирчить з горщика, не вдаючись до обрізки

0
Як «приборкати» коріння орхідеї, що стирчить з горщика, не вдаючись до обрізки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Орхідеї – напрочуд красиві рослини, проте їх привабливість може бути зіпсована відростками, які квітникарі називають повітряним корінням. Не всі знають, що обрізати подібні відгалуження не можна, оскільки без них квітка не отримає необхідної кількості корисних мікроелементів. Але й миритися з їхньою присутністю необов’язково.

Подробиці

Перше, що потрібно зробити, щоб повернути фаленопсису гарний зовнішній вигляд, – припинити полив на тиждень.

Після того, як вказаний час пройде, акуратно дістаньте рослину з горщика, щоб не пошкодити коріння. Те з них, яке знаходилося під землею, очистіть від кори або керамзиту, а також позбавтеся пошкоджених, засохлих і уражених гниллю корінців.

Промийте коріння в теплій воді, а потім помістіть орхідею у відро з водою на півгодини таким чином, щоб листя залишалося зверху.

За цей час коріння набереться води і стане пластичним. Залишилося помістити квітку в горщик, більший за розміром, разом з усім корінням, у тому числі повітряним. Якщо вони не хочуть укладатися, тримайте фаленопсис однією рукою за листя, а іншою рукою крутіть горщик, щоб коріння без проблем закрутилося на дні.

Знову засипте рослину керамзитом або корою і полийте.

попередня статтяЧи можна смажити на оливковій олії: помиляється половина господинь
наступна статтяЯк із сливи приготувати смачний соус для м’яса та риби на зиму
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я