3 поширені помилки у зборі яєчної шкаралупи для городу

0
3 поширені помилки у зборі яєчної шкаралупи для городу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Мелена яєчна шкаралупа здавна вважається універсальним підживленням для городніх грядок. Вже багато років поспіль садівники та городники роблять запаси шкаралупи, щоб щедро піддобрити розсаду та грядки. Але мало хто знає, як правильно зібрати шкаралупу, щоб вона принесла лише користь.

Існує 3 поширені помилки, які допускаються навіть досвідченими городниками.

Збір шкаралупи різного кольору

Доведено, що у шкаралупі коричневого кольору міститься більше корисних ферментів для ґрунту, ніж у білих. Також багато хто використовують шкаралупу після перепелиних яєць. Але насправді користі від неї мало, хоч і шкоди вона не принесе.

Збір шкаралупи від Великодніх яєць

А ось яєчна шкаралупа після Великодня, забарвлена ​​барвниками, ні користі в собі не несе, і навіть може нашкодити. Адже в барвниках містяться речовини, що згубно впливають на навколишнє середовище. Якщо фарбування відбувалося в натуральні барвники такі як лушпиння цибулі і бурякова вода, то шкоди від шкаралупи не буде.

Зберігання брудної шкаралупи

Багато хто залишає шкаралупу від сирих яєць у брудному вигляді. Тобто залишки яйця і посліду не забираються. Багато хто вважає, що яйцм від цього ще корисніші для ґрунту. Але насправді це не так.

При розмноженні хвороботворних бактерій на внутрішній частині шкаралупи, зростає можливість заразити ґрунт і рослини грибковими захворюваннями. Тому що без обробки спорові бактерії не зникають, навіть коли шкаралупа висихає і перемелюється.

Яєчна шкаралупа це гарне натуральне добриво. Виконуючи всі рекомендації щодо правильного збирання та зберігання цього продукту, можна отримати якісне підживлення, яке можна застосовувати до різноманітних рослин.

попередня статтяПозбавляємося слимаків, равликів і блішок, з допомогою натурального засобу
наступна статтяЯк правильно сушити волосся, щоб воно довше залишалося чистим
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я