Які популярні страви домашньої кухні шкідливі для здоров’я та фігури

0
Які популярні страви домашньої кухні шкідливі для здоров'я та фігури
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Існує поширена думка про те, що домашня їжа є найкориснішою для здоров’я.
Однак для того, щоб це твердження стало вірним, потрібно навчитися готувати відповідно до принципів правильного харчування.

Справа в тому, що багато популярних страв домашнього приготування занадто калорійні і шкідливі для організму. З якими стравами варто виявляти обережність

Борщ

Чи знайдеться господиня, яка не має свого фірмового рецепту цієї культової першої страви. На перший погляд здається, що борщ потрапив до списку шкідливостей випадково, адже у його складі фігурує безліч овочів.

Однак борщ шкідливий для здоров’я шлунково-кишкового тракту, що не найкращим чином впливає на показники холестерину, погіршує роботу серця і призводить до набору ваги.

Справа в тому, що бульйон на кістках зовсім не такий корисний, як багато хто вважає. Під час варіння в бульйон переходять усі небезпечні токсичні речовини, які були накопичені твариною за життя. Внаслідок цього може також погіршитися робота печінки.

Якщо ви хочете, щоб борщ був корисним, то готувати його потрібно в пісному варіанті з обмеженою кількістю солі та спецій. Овочі теж небажано обсмажувати.

Котлети

Нікого не здивує той факт, що котлети шкодять фігурі. У 100 г смаженого м’яса може міститися до 300 ккал. До того ж не часто людина обмежує себе невеликою кількістю котлет.

Експерти вважають, що ця страва шкодить здоров’ю. Якщо на регулярній основі вживати котлети з м’яса, можна підвищити ризик виникнення деяких видів онкології.

Також смажена їжа – це джерело канцерогенів, які руйнують організм. Не слід забувати і про те, що котлети призводять до погіршення роботи серця.

Картопляне пюре

Людям, які стежать за своєю фігурою, не варто захоплюватись крохмалем. Відомо, що його джерелом є картопля. Тому часто пюре їсти не варто.

Для тих, хто хоче залишатися здоровим і струнким, страву краще готувати в пісному варіанті – на воді без додавання олії та молока.

Якщо ж проігнорувати рекомендації та часто балувати себе пюре, то суттєво зростає ризик розвитку цукрового діабету.

Деруни

Радувати себе обсмаженою картоплею варто не частіше пари разів на місяць. Не всі знають про те, що при приготуванні дерунів більшість поживних речовин виявляється зруйнованою.

В результаті замість цінної страви доводиться їсти порожні калорії. До того ж, не варто забувати про те, що велика кількість смаженої олії теж не додає дерунам користі.

Шашлик

У розпал сезону люди вважають за краще ігнорувати інформацію про небезпеку шашлику, що марно. Якщо вживати страву в розумних кількостях 1-2 рази на місяць, то шкоди для організму та фігурі очікувати не варто.

Якщо ж ви любите мінімум пару разів на тиждень вжити солідну порцію м’яса, варто оцінити ризик для здоров’я. Шашлик погано засвоюється організмом, створюючи величезне навантаження на органи ШКТ. Також це джерело холестерину та канцерогенів.

Людям з хронічними захворюваннями взагалі варто забути про цю страву.

Сирники

Цю страву варто їсти в міру, якщо ви не хочете потім зіткнутися із зайвими кілограмами. При приготуванні сирників використовуються калорійні компоненти – олія, борошно, сметана.

Також при появі апетитної скоринки зростає ризик наситити організм канцерогенами.

Висновки

Якщо ви хочете, щоб домашня їжа була корисною для організму та фігури, то вам варто рідше готувати смажені страви. Основну увагу варто приділити овочам, крупам, бобовим, фруктам. Замість смаження варто вибирати запікання, варіння або приготування на пару. Бульйони повинні бути легкими, а не жирними та наваристими.

попередня статтяЧи варто використовувати при консервації йодовану сіль
наступна статтяУ чому секрет приготування смачних курячих котлет по-французьки
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я