Зорепад Персеїди 2022: коли і де в Україні “чекати” на зірок

0
Зорепад Персеїди 2022: коли і де в Україні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У середині серпня щороку відбувається “фестиваль природи” — метеоритний дощ, що має назву “зорепад Персеїди”. Саме цієї ночі з 12 на 13 серпня припадає пік зорепаду. Не треба телескоп, щоб побачити це дивовижне явище.

Подробиці

Жителі Північної півкулі Землі, зокрема й ми, українці, можуть спостерігати рясне мерехтіння зірок / метеоритів з 17 липня по 25 серпня. Але саме середина серпня — кульмінація.

Для розуміння природного явища: те, що ми називаємо зорепадом, ніщо інше, як потік уламків комети. Наша планета в серпні проходить сузір’я Персея крізь хвіст комети Свіфта-Туттля. Але якщо ви маєте важливе бажання — неодмінно його загадуйте, щоб під час зорепаду Всесвіт почув усі мрії.

Бажаємо вам безхмарної погоди, щоб ваші очі побачили красу вночі. Проте не забувайте, що комендантська година обмежує спостереження з вікна — не виходьте на вулицю й бережіть себе.

попередня статтяЧим корисна сода: 9 “хитрощів” на кухні
наступна статтяЯк за 5 хвилин приготувати смачну літню закуску із трьох овочів
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я