Навіщо господині поливають кімнатні квіти перекисом водню та йодом

0
Навіщо господині поливають кімнатні квіти перекисом водню та йодом
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Досвідчені садівники стверджують, що підживлення грає важливу роль у догляді за рослинами. Добрива з складом йоду та перекису забезпечують пишне цвітіння для більшості кімнатних квітів.

Навіщо підживлювати квіти

Багато кімнатних квітів вимагає регулярного підживлення. Якщо не виконувати ці вимоги, рослини просто перестають цвісти.

Також необхідно враховувати, що нестача поживних речовин робить квіти вразливими до різних хвороб. Це в першу чергу відображається на їхньому зовнішньому вигляді. Листя може почати сохнути і з часом опадати.

Перекис водню та йод для цвітіння

Перекис водню та йод – це ефективне добриво, що дозволяє позбутися таких проблем:

  • бактерії;
  • загнивання коріння;
  • уповільнення зростання.

Щоб приготувати розчин, потрібно перемішати літр відстояної води, 0,6 йоду та 1 мл перекису водню. Перед поливом садівники рекомендують позбутися пошкодженого листя. Також необхідно розпушувати ґрунт, що забезпечує потрапляння кисню до коренів.

Особливості застосування йодного розчину

Розчин йоду допоможе запобігти появі деяких хвороб і позитивно впливає на цвітіння. Рослина починає активно розвиватися та прискориться процес появи нових листочків, квітів. Цей засіб є доступним і відмінно підходить для підживлення кімнатних квітів.

Йод також сприяє кращому засвоєнню азоту. Внаслідок цього почне активно нарощуватися зелена маса. Кімнатні квіти часто зазнають ураження різними видами грибків. Це в першу чергу спричинено слабкою імунною системою.

Підживлення йодом вважається хорошим антисептиком, тому допоможе швидко поборотись з шкідливими мікроорганізми. Якщо не плануєте готувати розчин самостійно, то можна придбати готове підживлення «Біойодіс». Цей чудовий засіб наповнений корисною мікрофлорою. Щоб уникнути передозування, необхідно дотримуватись правил розведення, які вказані в інструкції.

Як приготувати добрива самостійно

Щоб приготувати ефективне добриво, потрібно купити спиртовий йод 5%. На 1 літр води необхідно додати лише одну краплю йоду. Садівники рекомендують додавати йод у відстояну чи дощову воду. Якщо квіти занадто ослаблені, дозволяється збільшувати концентрацію до 3-х крапель.

Використовувати це підживлення потрібно обережно, так як регулярне застосування може пошкодити кореневу систему. Поливи краще проводити не частіше ніж 1 раз на місяць. Якщо розчин потрапив на листя, його необхідно відразу промити водою. Якщо не зважати на цю проблему, то листки засохнуть. Надлишок добрива також здатний змінити забарвлення квітів. Вони набувають характерного жовтуватого відтінку.

Домогтися прекрасного цвітіння кімнатних рослин зможуть навіть садівники-початківці. Для цього досить регулярно поливати рослини розчином йоду та перекису. Йод вважається цінним компонентом, здатним активувати життєві процеси в рослинах. При цьому важливо не забувати про використання мінеральних добрив.

попередня статтяЯк приготувати смачну заправку для вінегрету
наступна статтяІнгредієнт, який зробить тушену капусту ще смачнішою
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я