Правильний спосіб спалювати жир, який дійсно працює

0
Правильний спосіб спалювати жир, який дійсно працює
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

В інтернеті можна зустріти безліч дієт, програм тренувань, сенсаційних способів для ефективного зниження ваги. Але річ у тому, що процес схуднення, чи сушіння для спортсменів давно досліджений і загалом у ньому все зрозуміло.

Принципи схуднення

Енергетичний баланс. Це, по суті, закон схуднення. Якщо калорій надходить менше, ніж витрачається, то відбувається зниження ваги, а якщо більше, відбувається набір. Ну а якщо прихід і витрати калорій рівні, то вага буде стабільною. Це є біологічний закон. Все інше другорядне.

Норма калорій у кожного індивідуальна. Залежатиме від віку, статі, ваги, фізичної активності, раціону, особливостей обміну речовин.

На що витрачаються калорії? На базовий метаболізм, тобто роботу внутрішніх органів, на кровообіг, дихання тощо. Ця витрата становить 60-70% усіх калорій, що надходять до організму. Вплинути на це практично неможливо. Приблизно 20% витрачається на фізичну активність, але дуже приблизно, оскільки в усіх вона різна. І близько 10% на травлення.

Виходячи з цього базовий принцип, наступний:

Якщо необхідно скинути вагу, потрібно вийти на негативний енергетичний баланс. Тобто, по-перше, потрібно трохи менше їсти, а по-друге, трохи більше рухатися.

Ще можна вплинути на витрати під час перетравлення їжі. Наприклад, при вживанні цвітної капусти витрата буде набагато більшою, ніж при вживанні цукру.

Голодування є поганим підходом до процесу схуднення. Звичайно короткостроковий ефект це дасть, вага знизиться. Але в довгостроковій перспективі ефект буде зворотним. У якийсь момент відбувається зрив та починається активне споживання їжі. А організм розуміючи, що можуть прийти голодні часи при отриманні перших калорій, починає їх запасати. Тому потрібно знижувати калорійність поступово.

Також необхідно додати фізичну активність. Це сприятиме більшій витраті калорій.
Ще слід пам’ятати, що локального жироспалювання не існує.

Знаючи ці принципи можна досягти вражаючих результатів.

попередня статтяШвидкий рецепт смачних малосольних помідорів
наступна статтяЯк приготувати макарони з соусом песто з кабачка: смачний та простий рецепт
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я