Чим обробити грядку, щоб забути про фітофтору наступного року

0
Чим обробити грядку, щоб забути про фітофтору наступного року
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Грибкові хвороби краще контролювати, щоб вони не шкодили врожаю. Збудники фітофтори та інших захворювань зимують у ґрунті, саме тому важливо обробити землю після того, як овочі будуть прибрані з грядки. Спосіб обробки, про який ми розповімо, допоможе знезаразити землю після вирощування помідорів, перцю, огірків.

Подробиці

Якщо в попередньому сезоні помідори хворіли на фітофтору, землю після них обов’язково потрібно обробляти, інакше наступного року посаджені рослини захворіють знову. Грибні спори зберігаються у верхньому шарі ґрунту, тому достатньо пролити землю на невелику глибину розчином, що дезінфікує.

З цією метою ідеально підходить мідний купорос. Ним можна обробляти не лише дерева та чагарники, а й землю. Робити це краще саме восени, не даючи шкідливим мікроорганізмам шансів на зимівлю.

Як тільки грядка буде очищена від бадилля та рослинних залишків, треба полити її розчином мідного купоросу. Попередньо 150 г порошку розвести в 1 літрі теплої води. Потім вміст банки вилити у відро з 9 л води та добре перемішати.

Готовий склад перелити в лійку і рівномірно розподілити по всій площі грядці, намагаючись поливати землю розчином без перепусток. Однієї лійки вистачає для обробки 3 кв.м ґрунту.

Після такої обробки кількість грибних спор у землі, здатних до активності, значно зменшиться. Не забувайте тільки наступного сезону про профілактичні обприскування і дотримуйтесь правил сівозміни. Після томатів краще посадити гарбузові культури, а після огірків — коренеплоди.

попередня статтяЯк приготувати смачну часникову картоплю
наступна стаття7 секретів, які допоможуть вам приготувати ідеальні сирники
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я