Час детоксикації: 5 ознак того, що вам потрібно почистити свій організм

0
Час детоксикації: 5 ознак того, що вам потрібно почистити свій організм
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Деколи навіть найкорисніша процедура може завдати шкоди нашому здоров’ю. Розповідає все про процес грамотного очищення та про те, як не зашкодити своєму організму, лікарка-дієтолог Катерина Пашко.

Культ турботи про здоров’я та увагу до власного тіла сьогодні набирає обертів. З першого погляду в цьому немає нічого поганого, але іноді здоровий інтерес може призвести до непотрібних і навіть шкідливих процедур для організму. Наприклад, на запит «чистка організму» однією з перших буде посилання, що розповідає, як провести очищення в домашніх умовах. Однак мало де сказано, що наслідки такої процедури, виконаної не професійними медиками, можуть бути різними: від порушення обміну речовин та дисбалансу мікрофлори до набряків та гіпертонічного кризу. Тому перед тим, як зайнятися очищенням організму, слід не лише самостійно вивчити процес, а й звернутися за порадою до професіонала.

Час детоксикації: 5 ознак того, що вам потрібно почистити свій організм

Що таке очищення організму?

Чищення організму має на увазі під собою очищення шлунково-кишкового тракту (ШКТ) та крові. При цьому організм залишають патогенні мікроорганізми: паразити, грибки, шкідливі бактерії, а також важкі метали та токсини. Ці речовини з часом накопичуються через непотрібну та шкідливу їжу, згубні звички та неправильний спосіб життя.

Ознаки того, що настав час очистити організм:

  • Стомлюваність. Знижена працездатність та втома виникають через наростання інтоксикації в організмі. Це відбувається як під впливом довкілля, так і через мікроорганізми, що усередині нас. Міжклітинний простір «забруднюється», організм буквально захаращується, клітинам стає дедалі важче працювати. Енергія витрачається на виведення шкідливих речовин, а на інші процеси життєдіяльності її залишається обмаль.
  • Дратівливість, депресії, нестабільний психологічний та емоційний стан. Коли рівень інтоксикації в організмі високий, всі клітини недоотримують корисні речовини, у тому числі нервові. Для них і для мозку це буде “неадекватним” харчуванням, і в цей момент нервова система може дати збій.
  • Раптові алергічні реакції. Якщо ви ніколи не були схильні до алергій, і раптом щось стало провокувати нежить, чхання і підвищене сльозовиділення, значить рівень шкідливих речовин підвищений. Організм намагається вивести їх, і алергія стане проявом цього процесу. Необхідно пройти очищення, відновити баланс та мікрофлору в організмі.
  • Шкірні висипання. Різні плями, акне на обличчі та спині, себорейний дерматит і навіть лупа – все це є одним із тривожних сигналів. Запалення на шкірі пов’язані з роботою шлунково-кишкового тракту та є побічним ефектом від підвищеної інтоксикації.
  • Дискомфорт у кишечнику та шлунку. Порушення роботи ШКТ, наприклад, нестабільний стілець чи погане травлення – важливий момент. Якщо ви страждаєте через такі ускладнення, то, швидше за все, організм переповнений патогенними мікроорганізмами, які необхідно вивести, і самостійно зробити це не вийде.

Чи можна робити чистку вдома?

Експерти категорично не рекомендують проводити такий складний комплекс процедур, як очищення самостійно, користуючись порадами з Інтернету. Цей процес – сукупність дій, а не прийом одного препарату, купленого у найближчій аптеці. Потрібно розбиратися в анатомії та фізіології організму, розуміти, які можуть бути ускладнення для того, щоб якісно провести очищення.

Багато хто ставить знак рівності між чищенням, яке організовують кваліфіковані лікарі в клініках, і всілякими детоксами, наприклад, популярними зараз днями на смузі чи соках. Ці процеси абсолютно різні за своїм ефектом. Більше того, «народні» рецепти детоксиків можуть виявитися навіть шкідливими. Наприклад, соки не мають потрібної кількості клітковини і білка, а отже організм просто недоотримує корисні речовини.

Часто буває, що пацієнти намагаються провести процедуру очищення самостійно і не досягають жодних результатів, або завдають собі шкоди. Це відбувається тому, що не кожен знає, як різні дії можуть вплинути на внутрішні органи, коли потрібно зупинитися і як поводитись у випадку, якщо ваш організм погано реагує на цей процес. Тому якщо ви прийняли рішення, що настав час очистити організм від патогенних речовин, краще звернутися за допомогою до професіоналів, а не займатися самолікуванням.

Що робити після детоксу?

Якщо ви пройшли чищення, це не означає, що можна знову об’їдатися шкідливою їжею. Важливо дотримуватися режиму харчування, запропонованого лікарем, тоді очищення не буде марною тратою часу. Варто достатньо вживати води: вона покращує метаболізм та сприяє приведенню організму в тонус.

Процес очищення організму – така сама необхідна процедура, як періодична здача аналізів, флюрографія або відвідування стоматолога.

Щорічне чищення допоможе тримати тіло в балансі, а також мінімізує кількість походів до інших лікарів, адже багато проблем зі шкірою та алергією можна вирішити елементарним очищенням.

попередня статтяЗакуска від якої неможливо відірватися: баклажани по-корейськи
наступна статтяРецепт найкращої ікри з печених баклажанів на зиму
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я