Як утилізувати опале листя з користю для саду та городу

0
Як утилізувати опале листя з користю для саду та городу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато досвідчених садоводів/городників використовують опале листя як покривний матеріал або органічне добриво.

Однак у разі, якщо своєчасна обробка дерев не проводилася, у листі найімовірніше сховалися личинки всіляких шкідників і розповсюджувачів численних захворювань.

Але при правильній підготовці добрива з листя, цього також можна уникнути.

  1. Для цього окресліть пристовбурне коло, діаметр якого дорівнює кроні дерева і на відстані півметра від цього кола викопайте рів.
  2. Глибина рову повинна бути не менше ніж два багнети лопати. Діяти потрібно з обережністю, щоб не пошкодити коріння дерева.
  3. У викопаний рів, на третину засипте і утрамбуйте листя. Після цього пролийте листя розчином суперфосфату, який готується шляхом додавання 30 г речовини на 10 літрів води.
  4. Залишилося додати ще один шар листя, яке потрібно рясно присипати деревним попелом, після чого засипте рів землею.

Якщо ви оберете для утилізації листя цей метод, ви можете не боятися личинок комах та можливих інфекцій – при перепріванні шкідники загинуть.

попередня статтяГотуємо суп-пюре із запечених помідорів: гості будуть просити ще
наступна статтяЯк зробити варення з кабачків і лимона
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я