5 видів чаю, для полегшення болю в горлі та зменшення проявів кашлю

0
5 видів чаю, для полегшення болю в горлі та зменшення проявів кашлю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб полегшити біль у горлі, зовсім не обов’язково відразу вживати ліки. Іноді досить просто заварити собі трав’яний чай, який допоможе зняти запалення та подразнення слизової оболонки.

Ось кілька видів чаю, які відмінно позбавляють одного з найнеприємніших симптомів застуди.

Чай з корінням солодки

Корінь солодки добре знімає подразнення та біль при ковтанні, допомагає виводити мокротиння. Однак пити чай із солодкою дуже часто не рекомендується, оскільки він сильно підвищує тиск, сприяє затримці рідини в організмі та знижує рівень калію. Тому в жодному разі не зловживайте цим засобом, особливо якщо у вас гіпертонія.

Зелений чай

Поліфеноли, що містяться в зеленому чаї, зміцнюють захисні сили нашого організму і допомагають йому активніше боротися з вірусами і бактеріями. Крім того, зелений чай чудово знімає запалення, тим самим усуваючи неприємні відчуття у горлі. Вживати цей напій краще теплим, а не гарячим, інакше він може обпекти горло і викликати ще сильніше роздратування слизової оболонки.

Імбірний чай

Імбир – ще одна рослина, яка має протизапальні та знеболювальні властивості і тому добре справляється з болем у горлі і позбавляє нежиті. Також екстракт імбиру посилює роботу імунітету та допомагає прискорити одужання при застуді та грипі.

Чай із червоного в’яза

Червоний в’яз – дерево, що росте на території Канади та США. У його корі міститься схожа на слиз речовина, яка може створити на слизовій горлі захисне покриття, що знімає подразнення і біль при ковтанні, а також полегшує кашель. Придбати трав’яну суміш чи чай із додаванням кори червоного в’яза можна в інтернет-магазинах.

Чай з коренем алтею

Корінь алтея розріджує мокротиння і полегшує вкрай неприємний сухий кашель, що ніби роздирає горло. Це підтверджує дослідження 2018 року, учасники якого намагалися позбутися сухого кашлю за допомогою звичайного сиропу або льодяників з екстрактом кореня алтею. Вже за десять хвилин після розсмоктування льодяника з алтеєм більшість учасників повідомили, що роздратування в горлі та позиви до кашлю помітно зменшилися.

попередня статтяВчені назвали вид спорту, що збільшує ймовірність ранньої деменції
наступна статтяЗачіски в стилі француженок, які будуть актуальні завжди
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я