...
ГоловнаКулінаріяЯк правильно заварювати чай, щоб він став смачнішим

Як правильно заварювати чай, щоб він став смачнішим

Підпишіться на нас:

Китай вважається батьківщиною чаю, тому саме там виникла ціла чайна культура.

Напій давно набув популярності не лише серед мешканців Піднебесної, а й у всьому світі. Чай за популярністю може скласти конкуренцію каві.

Однак про прості правила заварювання чаю знають далеко не всі. Багатьом процедура здається банальною та простою, тому вони не звертають увагу на дрібниці.

Подробиці

Пріоритетом зазвичай користується крупнолистовий чай. Перед заварюванням у холодній воді промивають необхідну кількість листочків. Так смак розкривається краще.

Заварник обов’язково має бути з порцеляни. Спершу обдайте його окропом. Промиті листочки кладуть у заварник і заливають окропом. Тримають 20-30 секунд і зливають у відповідну ємність.

Отриманий чай розливають по чашкам, але не розбавляють холодною водою. Листочки, що залишилися, китайці ніколи не використовують другий і наступні рази.

Чай зберігають у закритому скляному посуді у темному місці. Смак дешевого чаю покращують за допомогою цукру та скоринок лимона чи апельсина.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...