...
ГоловнаКулінаріяПергамент чи фольга: що використовувати для запікання

Пергамент чи фольга: що використовувати для запікання

Підпишіться на нас:

Ми користуємося фольгою або пергаментним папером без розбору щоразу, коли збираємося приготувати щось у духовці або спекти кекси. Насправді важливо пам’ятати, що і для паперу, і для фольги є певні критерії вибору. Сьогодні ми розповімо, що краще використати для запікання.

Як правильно використовувати фольгу

Харчова фольга популярна серед господинь не тільки через те, що вона використовується для запікання, але й тому, що вона дуже допомагає в різних побутових потребах.

Безпосередньо для запікання фольга хороша тим, що вона є безпечною навіть за дуже високих температур. Скорочуючи час приготування продуктів, фольга допомагає зберегти якнайбільше корисних вітамінів та мікроелементів.

Якщо ви хоч раз замислювалися, якою стороною використовувати фольгу, не турбуйтеся: обидві сторони придатні для запікання. Проте глянсова сторона краще утримує тепло, а матова – притягує, тому для запікання зазвичай рекомендують класти фольгу матовим покриттям на лист.

Як правильно використовувати пергаментний папір

Ми використовуємо пергаментний папір, щоб уникнути прилипання та пригорання їжі до посуду під час випікання. Ним дуже зручно викласти будь-яке покриття: від великого листа до форм для кексів.

Використовуючи липке тісто, змащуйте папір для випікання олією або припудрюйте борошном. Однак у більшості випадків цього робити не знадобиться, адже папір розрахований ще й на те, щоб скоротити кількість олії для приготування їжі.

Овочеві страви

Якщо ви вирішили запекти в духовці овочі, вам згодяться і фольга, і пергаментний папір. При більш високих температурах краще фольга, особливо якщо ви любите м’які запечені овочі. А ось любителі хрустких скоринок можуть сміливо використати папір.

Загортаючи овочі у фольгу, забезпечте герметичність та цілісність упаковки: у процесі готування виділиться багато соку, і, якщо він витікає, готове блюдо не буде таким соковитим.

Птиця, м’ясні та рибні страви

Для запікання курки, індички, риби та м’яса використовуйте виключно фольгу. По-перше, вона допоможе підтримувати високу температуру і скоротить час приготування, а по-друге, утримає всі соки та жир, які роблять страву ніжною та соковитою.

Рекомендовано змащувати м’ясо, птицю та рибу олією, перш ніж загортати їх у фольгу, а за 15-20 хвилин до готовності розгортати страву, щоб дати їй підрум’янитися і покритися хрусткою скоринкою.

Випічка

Для випікання десертів підходять і фольга, і пергаментний папір, але тут є нюанси. Фольга, як ми знаємо, краще приймає будь-яку форму, і це дуже важливо, наприклад, для брауні: приготувавши десерт, ви зможете витягнути випічку з формочок, потягнувши за краї фольги, і при цьому ніяк не пошкодите зовнішнього вигляду випічки.

А ось печиво та пироги краще випікати на папері. Справа в тому, що на фользі така ніжна випічка може легко підсохнути і підгоріти, але на пекарському папері все пропечеться рівномірно, не зламавшись і не потріскавшись.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...