Чи є користь від яєчної шкаралупи на городі

0
5 варіантів застосування яєчної шкаралупи в саду та будинку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Серед дачників не вщухають суперечки щодо раціональності використання яєчної шкаралупи на городі та в саду. Багато хто з них вважає, що в короткостроковій перспективі це непотрібне добриво, яке не підходить для внесення під однорічні рослини.

Подробиці

Яєчна шкаралупа багата на кальцій. Крім того, у її складі багато інших корисних елементів. 1-2 кг таких відходів не зіграють суттєвої ролі з макродобривами.

Але дачники вказують, що є сенс використовувати її для покращення загального стану з мікродобривами. Особливо це стосується піщаних та торф’яних ґрунтів. Крім того, яєчну шкаралупу використовують для нейтралізації кислотності.

Городники зазначили, що яєчну шкаралупу найкраще вносити під ті культури, які найбільше страждають від нестачі різних елементів. До них належить, наприклад, цвітна капуста. Вносять яєчну шкаралупу в борозенки або прямо в лунки але можна використовувати і суцільне внесення під перекопування.

Перед перемелюванням шкаралупу обдають окропом і просушують. Деякі дачники роблять так: збирають яєчну шкаралупу і зберігають у лотку з переробленого паперу, який потім спалюють, а отриманим попілом посипають грядки.

попередня статтяЩо зробити, щоб млинці не ставали «гумовими»
наступна статтяЧи потрібно додавати цибулю в олів’є для балансу смаку
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я