Як відварити овочі для салатів, щоб вони вийшли м’якими і смачними

0
Як правильно відварити овочі для салатів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато популярних салатів у своєму складі містять відварені овочі, яким відведено важливу роль у концепції страви. Тому необхідно якісно приготувати овочі.

Овочі повинні вийти смачними та м’якими. Якщо йдеться про буряки, то треба всіма силами зберегти їх яскраве забарвлення. За наявності у складі молодої моркви  переконайтесь, що зварений овоч залишився м’яким, соковитим та солодким.

Яких хитрощів потрібно дотримуватися

Буряк

Досвідчені господині для салатів вибирають менший коренеплід. Він чудово зберігає колір і швидко готується. Найкраще варити буряк в шкірці, попередньо ретельно помивши її.

Відмінним рішенням стане варіння молодих буряків. Такий овоч має приємні смакові якості і краще зберігає колір.

Якщо ви хочете, щоб буряк приготувався швидше, варто звертати увагу на коренеплоди циліндричної форми. Під час варіння  додайте маленьку ложку цукру.

Морква

Для того, щоб салат вийшов смачним, моркву теж слід відварити правильно. ЇЇ також потрібно відварити у шкірці. Відправте овоч у каструлю варитись, коли вода закипить. Моркву потрібно варити під кришкою, щоб результат відповідав очікуванням.

Картопля

Для салатів краще підходить коренеплід старих урожаїв. Молода картопля буде не такою смачною та насиченою. Добре промийте овоч від піску і відправляйте варитись в каструлю зі шкіркою.

Перед варінням картоплі зробіть проколи на шкірці та відправляйте її варитись, коли вода закипить.

попередня статтяСоковиті котлети: маленька хитрість
наступна статтяРизики та небезпека використання природної мульчі
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я