Як приготувати яблучний оцет в домашніх умовах

0
Як приготувати яблучний оцет в домашніх умовах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Яблучний оцет – дієтичний харчовий продукт і засіб при різних захворюваннях. Багато лікувальних рецептів робиться на його основі.

Наприклад, при ангіні треба кожну годину полоскати горло таким розчином: 1 ст. ложка оцту на 1 склянку води. Якщо ви перевтомилися, болить голова, приготуйте і випийте цілющу суміш із 2 ч. л оцту, 2 ч. л меду на 1 склянку воли. При варикозі змащуйте вени нерозбавленим оцтом кілька разів на добу.

Подробиці

Приготувати яблучний оцет в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього потрібно помити яблука і натерти їх на великій тертці.

Потім залити теплою кип’яченою водою (800 г яблучної кашки на 1 кг води). Додати 100 г меду, 10 г дріжджів, 20 г чорного хліба.

Посудину (скляну, глиняну) з сумішшю залишити відкритою на 10 днів в теплому темному місці. Після цього суміш відтиснути на марлю і перелити в інший посуд. Закрити його марлею і зберігати до кінця бродіння (40-60 днів).

Отриманий оцет профільтрувати, розлити в скляні темні пляшки й обов’язково щільно закрити. Зберігати в темному прохолодному місці.

У народі вважають яблучний оцет – панацеєю від багатьох бід і напастей. Тому готуйте і користуйтеся на здоров’я!

попередня статтяЯк приготувати «королівські» картопляники
наступна статтяЩо додати, щоб варена картопля стала смачнішою
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я